Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2017 19:46 - СМРАЗЯВАЩО разкритие: САЩ и ЕЛИТНА „европейска“ армия тайно НАПАДАТ Русия! Истината е ПОРАЗИТЕЛНА! Вижте ТУК!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1471 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D1%81%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B8-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B0-176897/


imageВлиятелният английски вестник  Дейли Стар тези дни съобщи, че ЕС организира  „Мегаармия“, която е способна да унищожи Русия веднъж завинаги.

Малко преди това германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви, че Евросъюзът се ориентира към нова стратегия.  Оттук нататък, според нея,  Брюксел ще преговаря с Русия от позицията на силата.

Тези заявления идват на фона на уж „опънатите“ отношения между ЕС и НАТО. В основата на тези „влошени“ отношения на Германия със САЩ стои настояването на Доналд Тръмп, Европейският съюз да плаща повече за отбрана, ако иска защита от НАТО.

И не щеш ли, на тази база, изведнъж Германия и Брюксел решават, че НАТО няма повече да ги защитава и ЕС трябва да се обзаведе със собствена армия. Което ще им излезе много по-скъпо, отколкото само да плащат на САЩ.

Нека да анализираме малко ситуацията, за да видим какво се крие зад тази откровено лоша актьорска игра от страна на САЩ и Германия.

На първо място ще отбележим, че създаването на „европейска“ армия означава скъсване с НАТО. А това на практика означава скъсване със САЩ.

Възможно ли е да стане нещо такова в контекста на днешните реалности в Германия и света? Ще кажем категорично – такова „скъсване“ мужду САЩ и Германия е НЕВЪЗМОЖНО.

Не е възможно най-напред защото Германия няма никакви войски. Тоест тя няма с какво да се противопостави на волята на САЩ и да води самостоятелна политика.

„Скъсването“ не е възможно и заради още една причина. Германия е окупирана страна. Бойните подразделения на САЩ все още си стоят в своите военни бази, от които не са мърдали още от 1945 г. Ето защо никой в Германия не може и да си представи, че назначаването на някой немец на висш военен или политически пост в страната, може да стане без знанието и одобрението на САЩ.

И  въпреки че „разрив“ в отношенията между САЩ и ЕС не може да стане, създаването на „европейска“ армия вече е в ход. Влиятелното американско издание Foreign Policy с тревога съобщава, че процесът на поглъщане на най-елитните подразделения от армиите на страните-членки на ЕС под шапката на Бундесвера вече е налице. Под контрола на немското командване вече се намират една бригада от румънската армия, една бригада от чешката армия и две бригади от въоръжените сили на Холандия. Тоест Берлин започва да създава една добре въоръжена, отлично обучена, елитна и мобилна армия на територията на Европа. Напомня ли ви това за близкото минало?

На кого, обаче е необходима такава армия? Особено след като разбрахме, че Берлин и Вашингтон само привидно са „сърдити“. Ако Запада иска да се защитава от Русия или да я напада, то под командването на НАТО се намират всички армии на страните членки на Евросъюза. Защо е необходима и „европейска“ армия?

imageТози въпрос си задават много коментатори, без да могат да намерят отговор. Но обяснението е ясно, макар да не лежи на повърхността. САЩ и НАТО обградиха Русия със свои военни бази и оръжия, включително ядрени, като я хванаха в огнен капан. Но…дотук. Сега НАТО не може да направи и една крачка, без да срещне сериозната дипломатическа и военна съпротива на Русия. А военният контингент на Алианса около границите на Русия съвсем не е достатъчен за евентуално мълниеносно нахлуване на територията на РФ и провеждане на така мечтания от САЩ и Германия блицкриг, с който да завладеят неочаквано и бързо поне европейската част на Русия.

Следователно трябва да се съсредоточи много повече военна мощ около границите на РФ. И понеже НАТО не може да изпрати армиите на страните-членки близо до руските граници,  без да предизвика подозрения и незабавен, мощен отговор на Русия, то на помощ се явява така наречената „европейска“ армия.

imageПод претекст, че Евросъюза не може да разчита повече на подкрепа от НАТО, създаваната под шапката на германския Бундесвер елитна армия,  в даден момент, ще започне да се  придвижва към границите на Русия.  Уж, за да може  ЕС  „самостоятелно“  да се защитава от евентуалната руска агресия. Така около границите на РФ ще се окажат и войски на НАТО и войски на германската евроармия. Които всъщност пак ще са войски на НАТО.

Всеки ще каже, че дори тези обединени военни сили ще бъдат недостатъчни, за да нахлуят в РФ и да победят руската армия на нейна територия. Да, това е така. Но кой е казал, че Запада ще се ограничи само с тези сили? Немската евроармия и натовския контингент около Русия ще са необходими само за да осигурят достатъчно време на армията на САЩ да прелети през океана и да се стовари с цялата си мощ  върху Руската федерация. Защото най-големият проблем на щатските военни при евентуален военен конфликт с Русия е невъзможността да прехвърлят бързо,  достатъчно голям контингент американски войски и въоръжения в Европа.

Този сценарий има един недостатък. Не отчита ядрената мощ на Русия. Но щатските военни затова създават и евроармия. За да имат на разположение колкото може повече войски около руската граница. И с един мълниеносен удар да унищожат руския ядрен потенциал. Или поне по-голямата част от него.

Това е планът на евроатлантическите войнолюбци. И нека Борисов и Каракачанов да не говорят за въоръжаване на българската „армия“. А за възстановяване на българската икономика.

Защото българският народ НИКОГА няма да участва във война срещу Русия. По-скоро ще свали управниците си и ще ги прати в затвора. Запомнете това, господа управляващи! За да не ви го припомним по трудния начин.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net



Тагове:   НАТО,   сащ,   евроармия,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13713037
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031