Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2018 16:41 - Учените: Космическите лъчи, изстрелящи от Антарктида, разрушават законите на физиката
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1465 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Учените: Космическите лъчи, изстрелящи от Антарктида, разрушават законите на физиката https://yournewswire.com/cosmic-rays-antarctica-defy-physics/

5 октомври 2018 г. Шон Адл-Табатабай Sci / Околна среда 2

image

Неочакваните космически лъчи, изстреляни от Антарктика, напълно се противопоставят на известните физически закони, твърдят екип от учени от Пенсилвания държавен университет.

Преди десет години изследователите на НАСА се опитаха да наблюдават космически лъчи, които се спускат на Земята от Космоса. По време на експериментите в Антарктика физиците откриха нещо странно.

Експериментът на Антарктическата импулсивна преходна антена (ANITA) започва да открива високоенергийни неутрини, взаимодействащи с ледения лист по-долу.

Themindunleashed.com съобщава: Неутрините са уникални, тъй като те не губят енергия, тъй като те се разпространяват във Вселената. Поради това неутрино са способни да осигурят на хората да се впишат в огромната зона на вселената, която иначе би била недостъпна.

Според дънната платка съветският физик Гуген Аскарян веднъж теоретизира, че "когато една високоенергийна частица взаимодейства с плътна диелектрична среда - вид изолационен материал, който не води електричество - тя ще доведе до душ на вторични заредени частици, чието излъчване може да бъде детектирани от стандартни радио антени. Това взаимодействие, сега известно като ефекта на Аскиариан, позволява на физиците да откриват частици, които едва ли взаимодействат с нормална материя (като неутрини), като наблюдават вторичните им ефекти. "

По време на времето на АНИТА в Антарктика, той открива , че   никога досега не е виждал "космически лъчеви събития, насочени нагоре". Откритите лъчи имат хоризонтални равнини на поляризация, което може да предполага, че те не произхождат от космоса. Откриването на тези събития означава, че нов тип частици може да са избегнали откриването чрез сложни ускорители на частици, тъй като започнахме да използваме усъвършенствани ускорители на частици.

Благодарение на стандартния модел, физиците са знаели, че космическите лъчи са способни да достигнат и да проникнат в Земята. Въпреки това, според модела, тези лъчи не трябва да могат да преминават през цялата ни планета. Също така са аномалните частици с висока енергия, измерени от ANITA, произхождащи от Земята, или те всъщност преминават през нея?

 

Някои съществуващи физикални модели, които съществуват извън Стандартния модел, включват  теории  , че взаимодействията между космическите лъчи и лед всъщност произвеждат микро черни дупки, които се отварят на малки размери. Първата мисия на ANITA не откриваше черни дупки, но откриваше ефекта Askaryan.

Миналата седмица група изследователи публикува нова теория за лъчите, измерени от ANITA. Групата, водена от физическия университет на Пенсилвания Дерек Фокс, предполага, че ANITA може да е открила доказателства за частица, която лежи напълно извън стандартния модел на физиката.

Стандартният модел беше успешен, докато го използвахме, но не успя да обясни всичко. Например, неща като гравитацията и ускоряващото се разширяване на вселената не са адекватно обяснени от модела. Това е мястото, където физиката е  извън  стандартния модел (BSM). Някои от тези теории включват теория на струните и допълнителни размери.

Теорията на Фокс разчита на вид BSM, наречен суперсиметрия. "Ние твърдим, че ако събитията ANITA са правилно интерпретирани, тогава те изискват някои отвъд Стандартния модел частици", казва Фокс на дънната платка. "Вероятните свойства на частиците изглеждат съвместими поне в някои отношения с прогнозираните свойства на ставата в някои суперсиметрични модели."

За да се вмъкнат по-нататък в неизвестното, когато става дума за тези космически лъчи, насочени нагоре, те трябва да се наблюдават и на други места. Фокс и колегите му направиха първата стъпка, когато анализираха данните от Обсерваторията за неутрони на IceCube в Арктика. Въпреки разликата в системите за откриване, в данните, които са аналогични на космическите лъчи, наблюдавани от ANITA в Антарктика, бяха идентифицирани три събития.

Теорията на Фокс е само една интерпретация на данните на ANITA. Четвъртата мисия ANITA стартира през 2016 г., а изследователите се надяват, че нейните данни, след като бъдат напълно анализирани, ще разкрият допълнителни примери за тези необичайни космически лъчи.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745644
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031