Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2009 22:42 - BEST MODEL OF THE WORLD - 2009 по български !
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Изкуство   
Прочетен: 1217 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2010 20:57


BEST MODEL OF THE WORLD - 2009  по български !

 

Гледам шоуто по НОВА вчера и се чудя, аз ли нещо съм болен, няма светлина ли на сцената, моделите ли са грозни или просто, всичко до което се докосне българската ръка и го побългари е непознаваемо до неузнаваемост.

 

Вървят манекени от вси страни световни по подиума- някак нервни, неуверени. Силвия Лулчева ( добрала се незнайно как до позицията  „водеща на модния форум”) се напъва естествено да прочете от ауто- кюто  текста, който е репетиран до болка  преси това  с Мариана Хил. До нея, някакъв обикновен човечец,  присъства в кадър!  И той води това претенциозно шоу – води колкото може, но поне не се напъва. Вижда се ,че е там почти случайно, но не парадира, което го прави симпатичен някак си . Тръгва дефиле и изведнъж,  атмосферния звук от залата изчезва и чуваме пълен плейбек само. Дори аплауза бе на запис.

 

А, като излезе Миро с песен, в която имаше много ритъм, супер звук, балет и никакво пеене, направо останах безмълвен и леко ядосан. Но не само леко , защото баба Лили Иванова излезе на сцената. Гледаше  през цялото време надолу, за да не се улови от  камерите ,че  примата не знае или не помни  френския текст и няма синхрон с предварително направения запис на песента.  Баба Лили, мяташе грива и криеше устата си зад микрофона, като свободно я отваряше на задържаните гласни А, О  или високите тонове. Така , изпъчението на родната Пиаф се сведе до буфосинхронизъм. Придружаващите я музиканти  пък, бяха  "забравили" сценичните си костюми и свириха върху плейбека, по дънки и тениски отпреди 10 години. Явно не знаеха, че ще участват на световен моден форум, а само, че ще са в зала 3 на НДК. Трагедия ,трагедия, трагедия!

Деси Тенекедиева показа изненадващ  много добър стил и визия. Актрисата също пя (и то много добре, за непрофесионалист). Опитите и  зад кулисите, да направи включване с моделите  по атрактивен начин ( тип МTV), изглеждаха по-скоро  изкуствени и  пресилени от желанието и,  двете минути слава да минат добре. Така, тя изгуби от първата си поява на сцената, където имаше класа и блясък, породен не само от това, че е  представител на известна марка, което пък и бе отворило вратата и за участието.

 

Е, финалното излизане на сцената на всички участници направо си бе за  „Златният фонд” на  Малинките. То бе под звуците на  военна песен на баба Лили и армейския ансамбъл.


Абе ,Българио, нямаш ли  ти елит в изкуството, който да представиш – питах се аз? И се сетих, че турчинът,  който организира  „мега – събитието”  работи със свои партньори в България, те със свои хора и  така, далаверата се завърта.  

 

Накрая, когато Силвия Лулчева заговори – „ТРЕ БИЕН”  като една франкофонка и разчупи сценарното четене на листчетата в ръцете си или взирането в кюто, аха да извикам „Ей, най-накрай стана нещо на живо”, момичето бързо премина на от -репетирания английски.

 

Журито не се обади, не коментира, не се индефицира или аргументира, а седя безмълвно, чакайки да вземе хонорарите  си.

Никой не разбра, какви оценки се дават, на кого и защо?

Зрелището в залата, бе насичано от ТВ РЕКЛАМИ по НОВА,  а колегите от ТВ1 не можеха да осъществят синхрона между ефир и сцена ( нещо, което професор-агентът  Хачо прави брилянтно, дори ако трябва да се чака  в залата до свършването на рекламите).

Накрая излезе турчина Еркан, за да раздаде наградите си.

ТВ1 пусна шапката на ФИНАЛА , а аз си казах „АШКОЛСУН БЕ ДЖАНЪМ!

 

ПП/ накрая обясних на дъщеря ми, че има  и други конкурси и те са истинските.

София, 12.12.2009г.
Иван Върбанов
©




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2550622
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930