Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2009 21:16 - Днес е 10 ноември
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2009 21:28


"Всички партии в момента искат импийчмънт, без коалицията ДПС-БСП. Сега аз съм поставен в деликатна ситуация. Език мой, враг мой, е вярна поговорка - когато човек се подвежда по езика си, трябва да знае какви са последиците."

Това заяви в Берлин премиерът Бойко Борисов по повод искането на ДСБ и "Атака" за започване на процедура по импийчмънт на президента Георги Първанов. Сега остава въпросът дали е вярна хипотезата за  сценария при който Гоце пада, Ястребът против корупцията променя Конституцията, свиква се Велико събрание и се променя държавното управление. Генерала става Генералисимус и върховен главнокомандващ? Формира се убедително ново мнозинство в Парламента – но вече абсолютно ненужно. Защото пирамидата на управлението е с един връх.

 До тук – добре!

Но, днес! Днес е 10 ноември. Хората се объркаха. Берон заяви ,че заедно с Вагенщайн са подготвили спектакъла на промяната в квартира. Но БСП също претендира, както се разбра от думите на лидера Сергей, че партията столетница е в основата на демократичните промени, които партията майка сама задушаваше.  Жельо отново напомни след 20 години за срещата в „Яйцето” на Петко Симеонов -ия  „Клуб за подкрепа на гласността и преустройството в България”. Но имаше ли гласност и преустройство?  Някой официално потвърди за раздаваните куфарчета.  Тогава имаше толкова  партии и дисиденти – Тренчев, Ал. Каракачанов, Слабаков, Копринка, Блага, Едвин, Радой. Имаше и провокатори дисиденти. Сменихме петолъчката със синьото лъвче на победата.... Запалиха партийният дом.... Добрев върна мандата....Филип подаде оставка...Площада пред Ал. Невски скандираше „ВРЕМЕТО Е НАШЕ” и „Утре,  започва от днес”. Но, стигнаха ли 20 години и за какво? Сега чакаме зимата и снегът ,който ще закрие дупките – по магистралите, в бюджета, в спомените, в разцепленията.... ще дъвчем дълго и много бавно постната  малка бюджетна пица, за да стигне за цяла година....И ще се молим за това , съдбата и посветените в орисаният път, да ни водят  в по-поносим и справедлив  сценарии. Защото животът ни минава  в  очакване, страх  и смирение,  тръпнещи  и  питайки се  какво предстои ? Защото бутайки стени, прегради и догми, преследвайки и отстоявайки свободата и демокрацията, не виждаме новите изникващи стени – тези в душите и мислите ни , стени издигнати от инстинкта да оцелееш на всякаква цена, стени   на безумството и времето -  в което нямаме силата да пазим светлината , а сме обречени  да  живеем в реалности, които  са жестоки  и болезнено абсолютни !



Тагове:   ноември,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529527
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031