Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2017 01:02 - РЕКЛАМА НА БИРА С МУЗИКАТА НА ВЕРДИ Е ИЗВРАЩЕНИЕ
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2017 01:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Да се напънеш неистово, след което да родиш безумието, че можеш да направиш реклама на бира като използваш музиката на великия Джузепе Верди, след което и да го направиш - е извращение и супер кретенизъм! Чудя се кой бездарен рекламист е решил, че най-лесното нещо на света е да използваш гениалната композиция на "Libiamo ne" lieti calici" (Наздравицата) от операта "Травиата" на Джузепе Верди, за да стъкми оригин
ална реклама на бира? Защо и как същият безплоден антитворец е дръзнал да сложи безмозъчно тъп бeзмилостно налудничав текст, за да рекламира така бира? Кой друг идиот е одобрил това? И защо медиите излъчват в ефира си плагиатското недоразумение? 
Нали за всички ни е ясно, че в случая става въпрос за гавра с началото на една от най-известните оперни мелодии, която е в рамките на първо действие на операта "Травиата". Гениалният италиански композитор Джузепе Верди е написал знаменития дует между Виолета Валери и Алфред, в който се включва и хор. Името на Верди блести, белязано от слава и безсмъртие. Заради пословичния му труд, заради създадените от него оперни творби, които не слизат от сцените на театрите из целия свят. Човечеството знае наизуст и запява голяма част от създаденото от най-изявения композитор на 19-и век изключително популярните: „La donna и mobile” („Риголето“), Наздравицата “Libiamo ne lieti calici” („Травиата“), хора на пленниците „Va, pensiero” („Набуко“), триумфалния марш от „Аида“, който звучи на тържествени церемонии. Александър Дюма - син признава: "След петдесет години никой нямаше да си спомня моята „Дама с камелиите“, но Верди я обезсмърти". 
А ние какво направихме? Изгаврихме се с музиката на великия дядо Верди, като я осквернихме и я сложихме за подложка на промоция на бира!!! Казвам ние, защото всички имаме вина: Безумците, които са създали "креативната" реклама; безхаберниците, които са я одобрили и сребролюбците, които я въртят в ефира; и мълчаливата публика, която търпи тази идиотщина и издевателство! Простотия, чалганизация и морална деградация! Гавра и посегателство срещу образец от световната музикална съкровищница, срещу културата, традициите и ценностите. 
Върви, народе възродени! Но, не се поддавай на пошлостта, меркантилността и простодушието. Срамна работа! Да видим до кога тази реклама ще върви в национален ефир! И защо?



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2554829
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930