Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2017 20:03 - „Граница” на Елена Йончева показва обезпокоителни факти и задава въпроси
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3610 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Иван Върбанов


Елена Йончева показа премиерно документалния си филм – „Граница”, пред медиите на 13 ноември в зала 42 на НДК. Прожекцията, която премина при огромен интерес, бе удостоена с присъствието на зам.-председателя на ГЕРБ – Цветан Цветанов и вицепремиера Валери Симеонов. Тук бяха и дузина народни представители от ПГ на БСП, както и лидерът Корнелия Нинова. 

Йончева коментира, че е искала да изчака, за да може да събере повече доказателства и факти уличаващи каналите и пропуските на преградното съоръжение, но все пак е решила да покаже точно в този момент фактите, водена от големия обществен интерес.   

Възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница е от изключително значение за националната сигурност на България и сигурността на Европа. Разстоянието от оградата до черните пътища е почти 1 км. В тези зони чакат трафикантите. Те извозват нелегалните мигранти, преминали през телената мрежа до селски къща – депа и от там ги извозват към следващия канал.   

Така започва киноразказа на Елена Йончева. Разследването разкрива как нелегално преминаващите мигрантите преминават границата, въпреки видеонаблюдението и телената ограда.    

Камерата е запечатала прорязана участъци в оградата от нарушителите. 200 млн. лв. за 200  км. ограда.   Йончева е документирала и преминаване със стълба през оградата на българо-турската граница на цяла група мигранти. Трафикантите от турска страна използват сгъваеми преносими стълби. Журналистката залавя 10-тина души в района на Капитан Андреево и сезира Гранична полиция. В кадър! 25 минути след подаването на сигнала, пред камерата, пристига патрул на властите. ГП установява, че мигрантите са от Сирия. 

Разследващата камера улавя и друга група мигранти, около 35 души...  

„Корупцията в тази страна подкопава сигурността на ЕС”, посочват от Би Би Си.   

По думите на Йончева, след разгрома на ИД се очаква в Европа терористи да се завърнат чрез канали през Турция и България.  

Очакваме от институциите и компетентните органи да се самосезират и да бъдат предприети адекватни действия. 

Трябва да има воля от страна на държавата за промяна!         

Вижте филма на Елена Йончева :  
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=PGV0tSKQuL8
 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2545719
Постинги: 969
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930