Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2018 22:17 - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БНР !
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2018 23:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image    
ЧЕСТИТКА

София | 25 януари 2018 г. | Скъпи радиоколеги и приятели, по повод 83-ия рожден ден на Радиото приемете личните ми пожелания към всеки един за много здраве, на първо място! Бъдете успешни и упорити, свободомислещи и свободолюбиви! Бъдете, както до сега, остров на обективна, достоверна и бърза информация. БНР винаги е било и ще си остане националният информационен лидер в радиоефира на България! Следвайте мисията си на обществена медия - работата в името и за обществото и бъдете гарант на свободата на изразяване на медийния плурализъм и демокрацията в страната, като отстоявате и налагате професионалните и етични стандарти на журналистическата професия. Показвайте истината и бъдете коректив - на властта и на статуквото. Вие сте били винаги Първи, останете такива и умножавайте Вашите верни приятели - радиослушателите! БНР е най-големият продуцент на българска култура. Професионализмът на шестте музикални състава на БНР са перла в короната на Радиото. Честит празник, колеги!  

ЦЕРЕМОНИЯТА

В легендарното Първо студио на БНР бяха раздадени Годишните награди "Сирак Скитник". Празникът бе уважен от председателя на НС Цвета Караянчева. Радиото - това са журналистите, музикалните редактори, техническите екипи, музикантите ... За пореден път оставам с усещането, че рождения ден на Радиото се обсебва прекалено много от началниците. А това трябва да е купонът и тържеството на хората, които ежедневно се трудят, за да произвеждат съдържанието и програмите, които всеки ден пишат 83-годишната история на БНР.  

Да, хубаво е, че политик или държавник е уважил церемонията. Но, не бива това да е фокусът или центърът. Гардовете гордо стояха във всички ъгли на Първо студио, пазейки парламентарния шеф. Началниците я обгрижваха, благодаряха й, даваха й думата и т.н. А защо никой не спомена, че в залата е ЛЕГЕНДАРНАТА БОЖАНА ДИМИТРОВА. Защото журналистите и златните гласове като нея са изковали тази 83-годишна история. Генералните директори идват и си отиват. Застават в светлината на прожектора за 3 или 6 години. Но, Радиото е магията, която създават онези безименни радиоработници, които служат на Старата къща.  

Поклон към изпълненията на Детския хор на БНР, който както написах преди време задължително трябва да носи името "Академик Христо Недялков". Защото той създаде тази емблема на България, той изкова световната слава на състава, той отгледа стотици от славеите на Радиото. И заради този престиж, отстояван десетилетия императори, министър-председатели и техните съпруги идват да се поклонят пред делото и институцията Детски хор на БНР.  

Красива визия на сцената. Поздравления за IT отдела на БНР, Радио Бинар, модерния екран, сценичната идея хористите да останат на сцената. Сценарият можеше да е малко по-жив, весел и сърдечен. Все пак говорим за НАШЕТО РАДИО. А не правим протоколна церемония.  

Поклон пред всички музикални редактори, които заслужено грабнаха Голямата награда "Сирак Скитник", заради героизма им във времето на кризата с авторските права. Те спасиха Радиото.   Аплауз за достойната позиция и скромността на гласа от новините Ники Петров, който грабна специалния приз "Златен глас" в памет на Надежда Дженева. "Гласът се дава от Бог. Важното е, какво казваш. Ще се стремя да не разочаровам слушателите", заяви от сцената Николай Петров.   Пламен Коцев /Радио Видин/ отнесе наградата за радиожурналистика.   

ПРИЯТЕЛИТЕ И КОЛЕГИТЕ

Най-силно и най-запомнящо се бе сърдечното посрещане, приятелското отношение, топлите усмивки, крепките ръкостискания и радостта, с които ме посрещнаха колегите от БНР. На моето "Честит празник" ми отвръщаха "Ти си един от нас! Честито и на теб!". Благодаря на приятелите - Александър Райчев, Дарина Анастасова, Гергана Авджиева, колегите от Ботев, на откровения разговор с Ангел Григоров - нашият кореспондент в Москва, на всички, които не ме отминаваха, а се спряха, за да споделят своите възторзи или вълнения породени от или заради Радиото. Радвам се, че срещнах и бившата ми главна редакторка от "Класа" - Неда Пелитева, която намери сили да ми се усмихне, а сега е в отдел "Комуникации" на БНР. Успех на ПР-ите там. Радвам се, че сега те са цял взвод. Спомням си, че преди бях сам, но за БНР се говореше през ден, създавахме много събития, отстоявахме авторитета на най-старата електронна медия в България. Наистина, който е прекрачил прага на Старата къща завинаги остава част от радиосемейството.  

Колеги, с Вас съм и ще бъда винаги! Насреща съм, за да съдействам с каквото мога винаги и с каквото мога. 

Защото, аз обичам БНР.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ПРИЯТЕЛИ!
ЧРД, НАШЕ РАДИО!   

image

image



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2530486
Постинги: 966
Коментари: 364
Гласове: 674
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031