Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2018 20:37 - ПОМОЩ! АВТОБУСЪТ ИДВА!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

ДО
Г-Н ЕВГЕНИ КРУСЕВ,
ЗАМЕСТНИК - КМЕТ ПО ТРАНСПОРТА,
СТОЛИЧНА ОБЩИНА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КРУСЕВ,

Обръщаме се към Вас - аз и съпругата ми, защото след щателно търсене и лутане в сайта на СТОЛИЧЕН АВТОТРАНСПОРТ ЕАД, за нас е невъзможно да открием контакт с ръководството, за да ги сезираме. (За разлика от отличния сайт на ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ ЕАД).


Eто и до случката, заради която Ви безпокоим:

4 юни, часът - около 18.25 часа.
Спирката - колелото на 4-ти километър, Площад на Авиацията.
Автобус № 84, който идва от Орлов мост по посока на жк. "Дружба".

Ситуацията е банална: подреждат се няколко превозни средства, автобусът е най-отзад. Пътниците се затичват да се качат. Автобусът тръгва, хората се качват в движение, някои от тях са затиснати с вратите. Тези, които успяват да се качат са уплашени и мълчат с наведени глави. Онези, на спирката - псуват.

Сред щастливците да се качим в движение в автобус № 84 сме съпругата ми, а след неравна схватка с пневматиката на вратите - и аз.

Отправих се към кабината на водача, за да разбера и да го попитам на какво се дължи тази каскада, близка до условията в "Сървайвър" пред които са изправени данъкоплатците - пътници. Исках да разбера също така дали водачът има проблем със здравето, дали се чувства добре - можеше да му е лошо от преумора, кръвно, да не успява да вижда добре ...

Независимо от всички хипотези той показваше с поведението си, че управлява автобуса рисково и създава условия, които нарушават безопасността на пътуващите.

Рисковият водач бе регистриран и от кандидатите да се чакат на летящия автобус "Титаник".

Установих, че зад волана стои възпълен едър мъж с тъмни очила.
Много отдавна никой вече не носи бадж или няма начин да бъде установена самоличността на водача.

Запитахме какво точно се случва?
В отговор, както вече си представяте реално, получихме лавина от обиди, агресивно поведение, цинични заплахи.

Нищо ново, както сам бихте предположили.

Но, обезпокоителното бе, че невъзпитаното отношение на водача отключи арогантно поведение и подхрани към агресия пътник, който видимо беше употребил алкохол, който поде агресивния тон на водача и разпали ситуацията до степен на физически побой.


Впечатляващо бе, че това удовлетвори водача, който с емоция и нерв продължи да натиска педала на газта и на спирачката, като демонстрираше, че той е господарят, а не служител в градския транспорт.

От хвърлените реплики към нас все пак разбрахме, че шофьорът не го интересува нищо, нито пък иска да се съобразява с моралния и етичен кодекс на автобусната компания и правилата на Столична община. И че всички трябва да са му благодарни, че им работи и ги вози.


Този епизод не е литературна част или драматургия от филм, а реална ситуация, която се разиграва доста често като ситуация в градския транспорт.

Питаме се: Възможно ли е да се направи нещо, за да бъдат освободени от работа всички водачи, като този неглец, които явно насила работят в СТОЛИЧЕН АВТОТРАНСПОРТ ЕАД? Как така такива персонажи работят в една от важните линии - на автобус № 84, в която се предполага, че пътуват към и от летището и доста гости на столицата.


Идиотски и наивно се надяваме, че би било лесно да бъде идентифицирано въпросното лице.
Съзнателно този път не направихме фотография или видео - с телефон, камера и микрофон.

Ще се радваме, ако бъде поне разговаряно с въпросния водач:

Автобус № 84, пристигнал около 18:25 часа на 4 юни от центъра на спирка "площад на Авиакицята", пътуващ от центъра - през "Дружба" 1 - за летището.
Възпълен, едър шофьор, червендалест.

Този шофьор, по скромното ни мнение, има нужда спешно от дълга отпуска или смяна на работата.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2547988
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930