Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2009 21:20 - откъси от казаното от мен през юни-юли в предаването "ЗА ИЛИ ПРОТИВ" на ЕBF BUSINESS TV
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 929 Коментари: 0 Гласове:
1



ПРЕДАВАНЕ 2 юни – “Денят на Ботев и загиналите за свободата на България""

 

Колко често се сещаме за нашите предци проляли кръвта си и направили своята саможертва в името на нова България?

Извикали през далечната 1876 г

Да живей България ! Да живей християнска Европа?

 

Питам се дали сме  техни достойни наследници ?

Питам и Вас?

 

Защото е ясно, че  никой от тях  не е тръгнал към националната голгота заради министерски постове  или облаги , или вярвайке, че Черешовото топче ще   събори Османската империя или  въстанието на априлци ще успее.

 

Но е показателен и респектиращ  духът и силата , и смелостта на   гласът им,  за първото международно признание на правото на българите да имат своя държава в етническите си граници ,

 най-големия политически успех на българската нация дотогава.

 

Иска ми се да а пренесем посланията през времето: да бъдем достойни и горди, да живеем свободно и да участваме активно в сътворяването на нашето утре.

Затова гласувайте и помислете на кого ще гласувате своето доверие?



Предаване 03 06

 Добър вечер!

Това е  ЕBF. Вие гледате „ЗА ИЛИ ПРОТИВ”.

 

 Oстават 5 дни до изборите за европейски парламент у нас!

Общоевропейският Четиридневният маратон започва утре във Великобритания и Холандия.

 

 

У нас, Прецедент на предизборната кампания тази година е, че видни подсъдими или обвиняеми лица се сдобиват с имунитет на кандидати за народни представители, за да отложат делата и евентуално - присъдите си.

 

На фона на гласовете от Брюксел към София   за ефективни присъди,  които за сега не се случват ? Нов нашенски феномен да бягаш от следствие и съд криейки се зад имунитет придобит след регистрация като евродепутат от партия?

 

 

„Законът е такъв и ние трябва да го изпълняваме.” Така главният прокурор Борис Велчев коментира кандидатирането на подсъдимия за източване на ЦСКА и „Кремиковци” Александър Томов за евродепутат.

 

 

Главният прокурор е притеснен от тенденцията подсъдими лица да се кандидатират за депутати и по този начин да си осигуряват имунитет. Би ми се искало нашето законодателство да не дава тези възможности, които дава”, каза още Велчев.

 

Заради кандидатирането на Томов и участието му на следващите избори на 5 юли за български парламент делото срещу него и още трима души беше прекъснато.

 

 Разследването по делата на Христо Данов и Пламен Галев, обвиняеми за различни престъпления, практически са приключили .Очаква се и процесът по делото срещу братя Галеви да бъде прекратен, тъй като Пламен Галев възнамерява да се яви като независим кандидат на парламентарните избори.

 

Но гороко ни ако следствени и подсъдими ще ни представляват в Парламента. Пак станахме известни този път с феномена престъпни босове се кандидатират за избори.

 

И още нещо:

През последните три години няма никакви реални резултати от борбата с корупцията в България, а гражданите определят съдебната власт и политическите партии като най-податливи на нерегламентирани отношения. Това става ясно от изследването "Световен корупционен барометър" на международната неправителствена организация "Трансперанси интернешънъл". Резултатите бяха представени от българския клон - "Прозрачност без граници".

 

 

ВНИМАВАЙТЕ за кого гласувате и как гласувате! Вие решавате!

По съвест!

 


 

ПРЕДАВАНЕ 0506

До изборите за европейски парламент остават 2 дни.

...

Аз не съм казал, че съм сбъднал всички мечти, но през последните 4 години направихме много в икономическата, социалната сфера и в инфраструктурата". Това каза премиерът Станишев в отговор на гласовете, че е превърнал в Аладин и вълшебната лампа изпълнявайки мечти.

Защо се стига до намаляване на заплати в администрацията: Намаляването на заплатите на министрите и техните заместници с 15% било в отоговор на кризата. Това намаляване щяло да сполети и всички с политически назначения.

 

Питам, така  ли се актуализират мерките в  Планът Станишев  и така ли се предотвратява бюджетният дефиците?

 До там ли се стигна, да съкращавате трудовите възнаграждения на кабинета ?

Но в същност на кой – май на следващия? Защото този не е в началото а в края на мандата си!

Въпреки призива за предпазливост на разходите, някои министри вече си поръчаха нови коли, а други купиха нови компютри и мебели. Както е известно, на 3 юни в София пристигнаха и два самолета Airbus A319, купени за нуждите на правителството и държавния глава.

Да не споменавам, изхарчените пари за кампании.

Но май всички забравят, че по делата им ще ги познаем.

Не по ПР-а .

Но избирателите  и времето ще покаже кой остава в историята и кой отива в историята.

 

 

И още:

 

В момента се подготвя нов договор за почистването на София от страна на Министерския съвет, като стойността му е 1 млрд. лв., а неустойката по предсрочното му прекратяване е 40%, съобщиха общинските съветници от ГЕРБ.

Договорът трябва да бъде подписан и да започне да действа от 1 юли

Според председателя на групата съветници от ГЕРБ Малина Едрева договорът ще бъде сключен с лица, близки до бившия концесионер "Новера за срок от 5 години

Сега, след вчерашното решение на ВАС за отмяна на кризисното положение, обявено от МС, остава въпросът : изразходваните от Кризисния щаб средства законни ли са или незаконни?. И кой ще плати сметката?

 

 

Инициативният комитет за издигане кандидатурата на Пламен Галев за народен представител днес внася подписката в Районната избирателна комисия (РИК) за изборите за Народно събрание в Кюстендил

 

В края на април Агенцията по заетостта съобщи, че регистрираната безработица е достигнала 7.04%.

От Българска стопанска камара обявиха днес обаче, че условното равнище на безработица в края на май е достигнало 10-11% от работната сила.

 

 

 

 

Ако тези новини Ви притесняват, гласувайте за да ги промените!

 

А, като видите известни политици в неделя, не им правете място ,да минат преди Вас пред камерите, а ги попитайте какво свършиха за Вас

 

 


 

ПРЕДАВАНЕ – 08 06

 

 Добър вечер.

След края на ЕВРОИЗБОРИ 2009 , след оповестениет резултати и партийните квоти за български представители в европейските партии представени в ЕП, сега въпросителнте са много?

 

Става ясно, че 1+1 не винаги прави очакваният сбор.

Стана ясно,че българският еврокомисар, помогна на царската партия да възкръсне и да се представи доста над очакваното.

Стана ясно, че има нов феномен – корпоративен вот.

Стана ясно, че въпреки ,че криминализирахме копуването на гласове, неграмотни и незнаещи хора за какво се гласуваха ,бяха откарвани надлежно до секции,знаейки единствено кой номер на бюлетина трябва да пуснат.

 

 

Сега е ясно, че всички партии ще мобилизират своя електорат на максимум.

И ако се заиграем с тезата, че изборите са мач – важно е дали ще се стигне до дузпи след края му и коя агитка ще бъде верна на своят отбор, без да се прелива в друга такава.

 

Сега остават въпросите.

Дали Кунева ще отстъпи второто място на Антонаия първанова. Четирима са общо комисарите които участват в изборите за ЕП. На 14 юли те трябва да решат в коя онституция избират да продължат работата си.

Как глосуваха европейците – наказателно за управляващите, защо екстремистите получиха такава подкрепа на фона на победата на десните над левите в ЕП.

Неясна е ситуацията в национален план.

Какви компромиси да очакваме между политическите субекти и дали те ще са предсказуеми в преговорите за кабинет и коалиции. 

Кои са автентично десни , кои  теолетично и кои са мимикриращи?

И кои биха направили всичко, за да бъдат във властта?

Дали ще проговори предсдеталят на ВАС Константин Пенчев, за натиска върху съдиите.

 

Но по всичко личи, че вече открито се формулира новата алтернатива.

За нея говорихме преди седмици тук в студиото.

ЕКСПЕРТЕН АНТИКРИЗИСЕН КАБИНЕТ!

Изборите свършиха, да се подготвим  за избори!

 


ПРЕДАВАНЕ 0906

Добър вечер!

Днес бе оповестен доклада на международните съветницина премиера.

Съвета бе иницииран и поискан от Станишев, за да разкрие максимално възможностите за максимално оползотворяване на предоставените от членството в ЕС възможности и прилагането на най-добрите европейски практики

 

В него се включиха авторитетни и опитни европейски политици и експерти с цел, чрез своите анализи и препоръки- бившият френски министър-председател Доминик дьо Вилпен, а членове – Жозеп Пике – бивш министър на външните работи на Испания, Антонио Виторино – бивш европейски комисар за правосъдие и вътрешни работи, Аунус Салми – бивш член на Европейската сметна палата и Пол Демаре – ректор на Европейския колеж в Брюж и юридическият съветник Казимир Де Далмау

 

Изводите водят до канстатациите на премира, че реформите били трудни, и не винагжи довеждат до резултат, но не са спирали ните за миг и водели България в правилната посока?

 

Най- успешни били икономическите показатели, регионалното сътрудничество и сферата на енергийната сигурност, в която страната играе все по-голяма роля

 

приемане на закона за конфликт на интереси, промените в закона за обществените поръчки, структурните реформи като тази за ефективното използване на българските следователи в досъдебната фаза на процеса

 

Председателят на МКС Доминик дьо Вилпен оцени като добро и необходимо решението на ЕС за интеграция на България. Но то имало цена а най-добрият  и ефективен начин за сътрудничество трябва да се търси.

 

Необходима е промяна на манталитета констатира Вилпен.

Но дали имаме време (10 или 50 години) ?

Не а трябва да свършим много за кратко време.

Чудото не идва мигновенно. А предизвикателствата на кризата трябва да е стимулът.

Съвета на бившия френскипремиер  към политиците: след изборите да има обща отговорност на различните партии по въпросите на образованието, борбата срещу корупцията, иновациите и общата европейска политика спрямо ЕС.

И консенсус!

 

Но до тогава, добре ,че го има натисъкта верху БГ институции да се борят със слабостите и в съдебната система и срещу корупцията.

 

 Да се спазват стандартие на ЕС  и особено в областтите правосъдие и вътрешни работи.

Трябват икономически и социалните реформи, за да постигне европейски стандарти на живот, за модернизация, стимулиране на икономиката..

 

И да се вслушват политиците повече в гласа на народа и да защитават нуждите на страната.

 


 

ПРЕДАВАНЕ 15 юни

ДОБЪР ВЕЧЕР! 15 юни. Вие гледате „ЗА ИЛИ ПРОТИВ”

КАМПАНИЯТА ЗА ИЗБОРИ 2009 започна!

Започнаха и обещанията , те буквално ни заливат- но пък сега е периода за това!

КОЛКО Е ХУБАВО ДА ТИ ОБЕЩАВАТ! Няма лошо!

Слушаме за експроприации, национализации, двойно и тройно вдигане на пенсиите, заплатите .

Но дали обещанията са реално изпълними, особено сега в  рецесия.

И преди да чуем новите обещания, реално какво бе свършено?

В съшнос забравих, че според отчетите и цифрите живеем стабино и добре, страната е променена и вървим напред!

Пък и голямо тичане от партия в друга, за вреждане в  листите падна.

Е нищо, на изобри като на избори!

Но какво очакват хората сега- останали с последна надежда?

Да живеят  достойно, да имат стандарт, който те са изстрадали и заслужават!

Да бъдат спокойни и да започнат да вярват  - на институциите, на държавата, на правосъдието, и на силата на самите хора да променят и да градят деня си, бизнеса си  и държавата си!

А иначе ще чуем много! Въпроса е дали  и на кого ще повярваме!

Това ни остана ! Да  повярваме!

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2545650
Постинги: 969
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930