Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 15:29 - Интернет радио и визуализиране на радио продуктите са част от реформите в БНР
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2010 22:39



Интернет радио и визуализиране на радио продуктите са част от реформите в БНР

 


 

Синхронът между програмите и сайта на БНР ще бъде подобрен. В интерактивната платформа на обществената медия се подготвя специална финансова страница с икономическа и финансова информация специализираната публика, който ще дава по-детайлизирана информация заедно с аналитични институции. Това заяви генералният директор на БНР – Валери Тодоров на традиционна среща с медиите, на която той представи новите програмни и управленски идеи за развитие.

 

Тодоров подчерта, че продължава развитието на новите технологии за излъчването по цифров път. 

Младежката аудитория ще бъде активирана чрез обновяването на интернет сайта, което е планирано да бъде направена и специализирана младежка програма в музикален формат, която да отговаря на очакванията на младата аудитория – ИНТЕРНЕТ РАДИО“, допълни програмният директор на БНР Стефан Радованов.

Така глобалната мрежа ще бъде още една стратегическа платформа за националното радио в обновяването и модернизирането си. 

 

Ще има единен дизайн на всички интернет ресурси, като се обогатят възможностите за сърфиране, което да подпомогне потребителите в бързото и улеснено ориентиране в инетрактивното пространство. Предстои БНР да влезе в социалните мрежи, успоредно с дигитализацията на архивите. До няколко месеца достъпа ще бъде възможен, като заради авторските права той ще бъде платен“, каза Валери Тодоров.

 

Елемент от бъдещата политика е сътрудничеството с БНТ и визуализацията на повечето от радио продуктите, включително уеб камерите в студиата и препредаването в интернет.

 

 

 

В навечерието на своята 40 годишнина, „Хоризонт“ е в етап на утвърждаване на нови проекти при уважение и съхраняване на традициите“, заяви директорът на програмата Калина Станчева. „Хоризонт“ ще запазви своята специфика, като бяга от конкуренцията в нови ниши. Станчева уточни , че появата на новите предавания в програмната схема са съобразени с конюнктурата на радио пазара и очакванията на аудиторията, което е оценявано по достойнство от страна на публиката. „Обновяването на социологическите данни са опора и основание за корекциите в програмните ни решения“, посочи тя. Сред 68-те седмични предавания на „Хоризонт“, обзорно публицистичните предавания остават традиционно силният коз , редом със наложилата се марка „Събота 150“ и новата партньорска форма на програмата с всички регионални програми достигнала до формулата „Хоризонт плюс 6.“

 

 

Въпреки, че има нови корелативни предложения за предавания, ръководството на "Хоризонт" смята, че 15 нови предавания са на границата на функционалната достатъчност. По думите на Станчева, околната радио среда налага музикалните радио формати, затова и усилията са насочени именно към създаването на повече музикално – информационни и развлекателни предавания.

 

Екипът на програмата иска да разбие стереотипът, че вечерта е на телевизията, а не на радиото и според данните на социолозите успява.

В духа на традициите се възкресява и един любопитен персонаж- „Ранобудното петленце“, което ще ни буди в 6.55ч. през делничните дни и 7.55ч през уикенда, обяви Калина Станчева.

 

Радио София“ ще продължава да прави радио-снимка на живота на града, като ще увеличи репортерското присъствие във всички точки на града и обратната връзка със слушателите. Слогънът на работа ще бъде „Максимум информация с минимум думи“ ,каза продуцентът Милена Данева.

 

 

В контекста на лайт темата от последните месеци за евентуалното сливане на БНТ и БНР, Валери Тодоров подчерта, категоричността на позицията си, че двете институции трябва да развиват огромния си потенциал и спецификата като две отделни медии - успоредно и самостоятелно.

 

Програма „Христо Ботев“ остава най-големия продуцент на радио драматургия на музика, на предавания за деца, като същевременно тя се ангажира с инициативата за възобновяването на дейността на културните салони на БНР – наложени за първи път от Сирак Скитник като модел за културен дом на всички изкуства.

 

Генералният директор на БНР обобщи, че всички програми до средата на следващата година ще работят по единен софтуер, по единна мрежа. Обмена на данни ще става за част о секундата, при това чрез широколентов оптичен достъп с кореспондентските пунктове.

Предстои провеждането на дискусия, която да отговори на въпроса какво иска България да покаже на света чрез програмата на Радио България в партньорство с журналистическата гилдия, Мвнр, МК и други държавни институции.


06.10.2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Тагове:   БНР,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2530439
Постинги: 966
Коментари: 364
Гласове: 674
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031