Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2012 16:36 - Webit Congress се мести в Истанбул
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
0




Webit Congress се мести в Истанбул

Едно от най-големите събития в дигиталната индустрия в Европа и света се мести в Истанбул, а в София е предвидено да се проведе регионалното събитие за родната индустрия. Три поредни години международният форум се провеждаше в София, като през 2011 година събитието привлече над 5300 инвеститори, интернет професионалисти и топ световни експерти от 45 държави.
Пред „Класа“ президентът на Webit Congress и президент на борда на e-Academy Пламен Русев коментира: „Webit се случваше в България, защото съм българин и винаги съм искал да сложа страната на световната карта. За нас реализацията на събитието бе изключително голямо логистично предизвикателство.“
По думите на Пламен Русев препоръчително е държавата да създаде цялостна стратегия за развитието на дигиталната индустрия час по-скоро.
“Webit е платформа и инструмент и той трябва да бъде в ръцете на подготвените специалисти съгласно създадената стратегия на държавата. Преместването в Турция на форума няма политически причини, а е изцяло бизнес мотивирано. За сравнение във Франция събитието е финансирано от Агенцията за инвестиции и е под патронажа на президента Саркози. Чрез техния аналогичен форум на дигиталната индустрия Франция заяви желанието да стане Силиконовата долина на Европа. Мисля, че такъв форум от такъв мащаб трябва да работи и за постигане на политики в бизнеса. Миналата година от всяка държава от ЦИ Европа тук бяха между 80 и 120 представители на индустрията, за да се учат“, каза Пламен Русев.
През 2012 г. у нас ще бъде организиран локален Webit само за България, концентриран върху българската дигитална индустрия и предприемачество. Разбира се, отново ще бъдат поканени изключителни лектори и професионалисти от света, но ще бъде обърнато специално внимание и на българските специалисти и локалния опит, знания и иновации.
„Моето желание е в България да създадем предпоставки за наличието на интерес в големи компании както да правят тук свои центрове, така и да създават лаборатории, защото Research Development считам, че ще даде шанс на държавата ни. Аз категорично вярвам, че диджитълът е нещото, което може да направи страната ни конкурентоспособна – и като държава, и като бизнес. Защото когато всички започнат да използват диджитъла по начина, по който би трябвало, те ще реализират повече продажби, ще се развиват по-успешно“, посочи Пламен Русев.
Страната ни е изключително подготвена от гледна точка на свързаност и инфраструктура, като разполагаме с един от най-бързия интернет в Европа и света, и като мобилен и наземен достъп. „Оттук нататък това предимство трябва да се използва в посока на привличане на инвестиции и компании“, посочи Русев.
е-Academy ще продължава своята единствена цялостна образователна програма за дигиталната индустрия, в която едни от най-добрите и опитни български експерти предават своя опит и знания на младите хора и бизнеса.

Иван Върбанов, в."КЛАСА"
София, 13.02.2012
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529954
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031