Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2012 23:04 - Защо Фейсбук тихомълком позиционира нови имейли на потребителите?
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1508 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Защо Фейсбук тихомълком позиционира нови имейли на потребителите? Иван Върбанов, за "КЛАСА"

Мениджмънтът на Facebook Inc. призна грешката си, че е пристъпила към позициониране на нови имейли на потребителите.Социалната мрежа е могла да положи повече усилия, за да информира масирано и предварително потребителите си за решението, да бъдат създадени и позиционирани в личните профили новосъздадени имейли с разширение към платформата. На практика всеки от юзърите вече има на информационното си поле адрес на електронната си поща, който е създаден по формулата име, фамилия @facebook.com. 
При изпращане на електронно съобщение на новосъздадения адрес потребителите на Фейсбук получават текста като съобщение направо на страницата си в социалната мрежа. 

Какви са мотивите за това решение на сайта и дали между тях са и стремежът да бъде контролирана личната кореспонденция, като тя се пренасочи към новите фейсбук акаунти? 
Въпросът според мнозина задава и отговора. 

Инициативата на Facebook произхожда и от стремежа на компанията за реализирането на значителен финансов ръстблагодарение на трайния интерес от страна на рекламодателите, а така също и на внушителния брой на съществуващите потребители. 


Реално Facebook трансформацията на имейли от понеделник само за два дни предизвиква остра вълна на недоволство, която за момента не е прераснала в по-висока степен на протест. От социалната мрежа поддържат тезата, че вината е в лошата комуникация на новата идея, като контрират, че проблемът е маловажен. 

Нещо повече
- от Facebook заявяват, че всички членове на социалния сайт са били уведомени още през април за предстоящото обновление на електронните адреси, за да бъдат те приведени в съответствие с платформата. Но в него не се казва и дума за това какво точно планира да извърши компанията.

Говорителят на корпорацията официално призна, че "към задна дата компанията наистина е трябвало да информира по-активно за създаването на новите имейли“. В отговор на въпроса дали този ход е предприет, за да засили собствения трафик на съобщенията във Facebook, от компанията обясниха : "Искаме хората да използват тази услуга, която според тях е най-ефективна. Стъпката се предприема с цел да бъде унифицирано и улеснено общуването на потребителите, които са в сайта. Промяната е валидна и за целия екип на Facebook“.

Факт е,
че това действие, инициирано по идея на управителното тяло на Facebook, индуктира порой от гневни онлайн коментари. Постовете в блоговете, които се появиха светкавично след предприетата подмяна на информацията, отнасяща се до персоналните имейли, бяха посветени на търсенето на решение, как да бъде деактивирана и анулирана новата информация. 

Рей Валдес, анализатор в Gartner Inc., очаква, че ще има и много потребители, които няма да бъдат притеснени от промяната на електронната им поща. "Всичко онова, което прави Facebook, по същество е мотивирано от желанието да се улеснят максимално онлайн потребителите и да се осигури комфорт на потреблението на услугата“, добави Валдес. 

В отговор на натиска и вълната на раздразнение на потребителите, от Facebook информират, че потребителите имат опцията да изключат и възстановят по-рано обявените си имейл адреси, а така също и възможността да не обявяват публично част или всичките си адреси на електронната поща.

Facebook реагира бързо, за да предотврати надигащата се огнена стихия, която можеше да обхване цялата 900-милионна аудитория, но и е нагледен пример за това как не бива да се пристъпва тънката граница между актуализация на услуги и стремежа за увеличаване на влиянието на компанията в глобалната мрежа. 

Според най-новите налични данни от ComScore, Hotmail на Microsoft е най-популярната интернет-базирана услуга за електронна поща в световен мащаб към месец май, с около 325 млн. уникални посетители. Услуга на Yahoo се класира втора, с около 298 милиона потребители, а Gmail на Google събира около 289 милиона потребители.

Класацията се запазва същата в сравнение с май месец миналата година, сочат данните. 

Въпреки популярността си, социалната мрежа не е имунизирана срещу промяна на тренда на интереса на потребителите. ComScore съобщи миналата седмица, че броят на уникалните посетители на сайта се свлече до около 158.010.000 през май, в сравнение със 158 милиона и 690 хиляди през предходния месец. 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2546949
Постинги: 969
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930