Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2015 23:58 - ДАЛИ ДА НЕ ПИТАМЕ ЕВРОПА ЗА КРИЗАТА В БНР?
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
0



 ДАЛИ ДА НЕ ПИТАМЕ ЕВРОПА ЗА КРИЗАТА В БНР?
image

Иван Върбанов

Напрежението в БНР продължава, разделението и конфликтите ескалират, а държавата мълчи. От парламентарната ресорна комисия нямат време и/или желание да се потопят в проблема. Регулаторът декларира намерения за лични оставки, които са функция от кризата. Или пък заложи нов капан? И защо се оказва толкова трудно да се предприемат адекватни мерки за решаване на ситуацията? 

Ясно е: нужно е  светкавично да бъде приложен адекватен икономически модел и рационална формула за разпределение на т.нар. перо "Разходи за издръжка на служителите", съобразно приноса на всеки персонално, но не на калпак. Нали ще се съгласите, че портиерката и водещият няма как да бъдат оценявани равнопоставено, ако в БНР имаше професионална скала на длъжностите, която да формира нивата на трудовото възнаграждение. Тогава нямаше да има турбуленции, възникнали заради наличието на корекции в бюджета. Нямаше да има напрежение.
Не мога да гледам как институцията БНР страда навръх 80-годишнината си. Хората - също. На гърба на финансовото предизвикателство се проектираха  всякакви  отношения: лични противоборства, отправяне на квалификации, натиск - къде устен, къде писмен, къде директен, лансираха се лъжи и манипулации, а и този деструктивен процес продължава. Хоризонтите на кризата наслагват  нови и нови драматични следствия. Чуваме всякакви безумни определения за ситуацията, сред които и безспорният бисер бе "трудово - правен спор"!
Нима господа не разбирате, че протестът не е за пари?! 
Криви огледала и програмиране на парадигми протакат във времето действията. Сякаш се чака нещо. Но, какво? Политическо решение ли? И защо през това време задкулисните режисьори решават, че могат да реставрират модели на поведение по оста протест-контрапротест. Какво, трябва да се стигне до физически сблъсъци пред и зад оградата на БНР? Какво безобразие и цинизъм! 
Ако има дефицити - на държавници, управленци и хора на честта, тогава да попитаме Европа как да се реши ситуацията в БНР. Защото на всички ни е ясно, че конфликтът се развива в навечерието на избори, макар и местни. Не искам да анализирам дивидентите, които трескаво калкулират  кукловодите, произтичащи от това целенасочено  тресене на обществената медия.
Кой "велик" ум роди идеята, че  трябва да бъдат съизмервани рестрикциите в плоскостта пари срещу хора? Кой прецени, че срещу подписката на протестиращите трябва да бъдат противопоставени подписи, полагани под спусната от ръководството декларация, в която под натиск или заради страх от уволнение колеги превивайки гръб подписват, пристъпвайки съвестта си.
Криза, която е пропита от агония, цинизъм, лицемерие, безсилие, липса на доблест, инат, желание за реваншизъм, арогантност.
Въпрос на чест и  достойнство, въпрос на национална съпричастност и грижа към медията и колегите в БНР,  е час по-скоро да бъде приложен  работещ механизъм за излизане от кризата. Натиснете своето "ЗА" или "ПРОТИВ" БНР, господа управляващи.
Кой създаде кризата? Кой я дирижира? И защо?  Това ли е инструментът, чрез който неудобните гласове от БНР трябва да бъдат притиснати и  прокудени, а Радиото да бъде съсипано? 
И кога ли ще се появят "освободителите" на БНР, а и каква ли ще бъде цената на бъдещото предложено политическо разрешение на ситуацията? Защото кристално ясно е, че очакваме политическата благословия за решаване на кризата в БНР по определен начин и реализацията на конкретни действия ще следва тези указания. На БНР му е нужен старт на реформа и тотални цялостни промени.
Е, докато чакаме, дали пък  да не попитаме Европа: Как да бъде разрешена ситуацията в БНР?
...Това безвремие, дано не е част от  план за провокиране на финансов колапс и фалит на медията, така че да бъде инсценирана необходимостта тя да бъде асоциирана към нова структура, например ? 
Питам се как ли властта щеше да реагира, ако министерство или агенция трябваше да намалят с 10% възнагражденията на служителите си? Пак ли щяха да решават проблема чрез философията на радиотезата: "Съкращение на пари или брой служители"?  Е, такъв Параграф 22 е немислим в нашия роден Абсурдистан.
Медиите и журналистите са неудобните днес, защото все питат и говорят свободно.
А на нашата демокрация и на родните ни демократи това хич не им е нужно! 
БНР го е имало 80 години, ще го има и след нас.
Но, дали властелините ще бъдат заклеймени или героизирани?
Това ще реши историята! 

Не искам този геноцид към радиоколегията да продължава! 
Нека се случи онова, което искат хората. 
Свободата зависи от нас.
Нека да бъде - Let it Be! 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2551423
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930