Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2015 23:36 - Телевизия BIT се разраства след старта си през 2013 г.
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1760 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.09.2015 00:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Телевизия BIT се разраства след старта си  през 2013 г.
image

Иван Върбанов
...18 юли 2013г....

Тогава е дългоочакваният старт на първия телевизионен канал за българите в Северна Америка BIT – Bulgarian International Television. Програмата й започва да се гледа само в интернет на адрес:http://www.bitelevision.com/. Главен редактор на медията тогава става Ясен Дараков – кореспондент от 2003 г. на bTV в САЩ. Той е и шеф на водещия вестник на българите в Щатите и Канада BG VOICE. Самият Дараков коментира пред журналисти, че телевизията е плод на обединението на BG VOICE и новата BIT MEDIA GROUP, а основната публика ще бъде българската общност извън България. Или иначе казано - към 2 млн. наши сънародници, пръснати из целия свят. Обещава на по-късен етап медията да започне да разпространява съдържанието си чрез кабел и сателит.
ОБЕЩАНО - ИЗПЪЛНЕНО!

От 20 юни тази години, според регистъра на Съвета за електронни медии, телевизия Би Ай Ти (BIT) вече получава правото да излъчва по кабел и сателит. Видът на доставчика на услугата е търговски оператор, а профилът на медията – политематичен. Управител на BIT е Павел Вълнев, а негов съдружник – брат му Румен. Както се казва: обещано - изпълнено!

ДВЕ ГОДИНИ ПО-КЪСНО СЛЕД СТАРТА

За премиерата на телевизията вече ни информираха медийните репортери на няколко печатни издания. Но, някак си без да свързват началото през 2013 година с обновяването днес, две години по-късно.
Да, новото през 2015 г. за телевизията е, че на екрана в ефира на BIT от Чикаго ще се появи лицето на CNN - Ралица Василева. Шеф на проекта е Нери Терзиева, програмен директор – Ралица Ковачева. За главен режисьор е поканен Росен Елезов /още веднъж аплодисменти за документалната лента "Гласът, който моли Бога за България", посветен на Борис Христов/, а главен оператор ще бъде Красимир Михайлов /изключителен професионалист, с когото съм работил в ТВ Европа/.
СПОМЕНИ ОТ БЪДЕЩЕТО

Бих искал да препоръчам на PR-ите на телевизията да спазват хронологията и фактите. Защото изключително нелогично и стряскащо е да четем заглавия на публикации, анонсиращи премиерата на BIT, две години след фактическото начало. Или пък гръмките обявления за появата на нова българска телевизия?! Не приемам пропуска или подхода на медийните репортери, които превъзбудено и еуфорично тръбят, че идва нов тв канал.
Да повторим: медия с бранд BIT съществува от 2013 г. Просто, към днешна дата тя се разраства. Телевизията ще има две студия от където ще излъчва – Чикаго и София, обновена програмна схема, нови професионално -творчески екипи. Това е!
Иначе, адмирации за куража. В момент, когато се закриват и фалират медии, развитието на проекта BIT привлича вниманието. И заради очакването дали телевизията ще съумее да бъде относително независима, а в не по-малка степен, и заради любопитството каква ще бъде медийната проекция на реалностите и какви ще са посланията, които ще излъчва към аудиторията телевизията.
Пожелания за успех на колегите! На добър час на всички екипи! Очакваме Ви!
###



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2555665
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930