Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2015 23:08 - Момичето от ниЗката земя тръгва по екраните след софийската си премиера
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 2596 Коментари: 0 Гласове:
1



 Момичето от ниЗката земя тръгва по екраните след софийската си премиера

Иван Върбанов

image


След успешната премиерна прожекция на българския пълнометражен филм „Момичето от ниЗката земя“ на фестивала „Златната роза“ - Варна 2015, където публиката в салона аплодира и поздрави на живо актьорите Йоанна – Изабелла Върбанова /Момичето/, Борислав Сарафанов /Дилърът/ и Хо Нгуен /Жълтият/, лентата ще има и своята софийска премиера.

На 17 октомври от 18:00 ч. с прожекцията в Дома на киното ще бъде даден старт на киномаратона, който „Момичето от ниЗката земя“ ще има из родната разпространителска мрежа.

„Момичето от ниЗката земя" е мистичен трилър, който разказва историята на 16-годишно момиче, което преследва мечтата си да стане топ модел, но заплаща за това високата цена да стане сексуалната робиня и да бъде един „изгубен ангел" в тайния клуб „НиЗката земя", притежаван от ъндърграунд бос. Действието се развива в обстоятелствата и реалността на постмодерна България.

 

Режисурата на филма е на Ники Станчев, който е и съсценарист в партньорството на Владимир Мончев. Лентата е заснета от Славян Стойчев, а оригиналната вълнуваща музика е на композитора Георги Стрезов. Във филма участват: Йоанна – Изабелла Върбанова, Ники Станчев, Георги Грозев, Живко Джуранов, Симеон Владов, Борислав Сарафанов, Мартин Радоев, Дамян Николов, Казем Лавал, Хо Нгуен, Иван Анастасов.

Лентата е филмов актьорски дебют за 17-годишната Йоанна- Изабелла, която до този момент се е снимала само в реклами и музикални клипове. Казва, че е влюбена в музиката, танците и актьорското майсторство. Учи и практикува професията през ученическите си години като част от талантите в Детската филмова студия „Дефисто“, с художествен ръководител Димитър Еленов. Играе в постановки на Младежкия театър и Сатирата, както и на сцената на театрална работилница „Сфумато“. За главната женска роля в „Момичето от ниЗката земя“ е избрана след кастинг измежду 100 кандидатки. Филмовият проект на „Майндкрайм“ сбъдва заветната й мечта да играе в киното. Йоанна-Изабелла ще бъде сред абитуриентите на Националното училище за танцово изкуство, а след това се зарича да прекара следващите години на „Раковски“ , като студент в НАТФИЗ. Обещала си е да следва мечтите си, но никога с цената на компромис – творчески, професионален или личен. Знае, че професията е трудна, но както американски актьори снимат у нас, така не е невъзможно български творци да бъдат звезди на Бродуей и в Холивуд, признава Йо /както я наричат на галено приятелите й/. Вторият филмов бг проект с участието на Йоанна вече е във финален етап на реализация. През май 2015 тя спечели кастинг, в конкуренция с 256 актриси, за една от главните женски роли в приключенски пълнометражен филм " 6 и 1 наум" на режисьора/сценарист Лъчезар Петров и оператора Румен Василев. Филмовият проект ще направи своята премиера на големия екран през февруари 2016 г.

След Дома на киното - на 17 октомври от 18:00 ч., „Момичето от ниЗката земя“ ще гостува в в кината Euro Cinema и G-8 Cinema.

На добър час!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2556210
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930