Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2016 16:46 - Никой не е по-силен от БНР!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1738 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.01.2017 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 image

Никой не е по-силен от БНР! 

Иван Върбанов 

С настъпването на Новата година в ефира на Българското национално радио нямало да може да звучи съвременна музика?! Това прочетох с изненада и удивление в публикуваното изявление на Генералния директор на БНР в сайта на обществената медия. 

Господа и дами от мениджмънта на БНР, никой и нищо не може и не бива да бъде по-силно от БНР!  Никой не може да поставя на колене Радиото! Моля Ви, вместо да пишете изявления, писма и позиции, управлявайте, решавайте възникналите оперативни проблеми адекватно и в интерес на институцията, националния ефир и българските слушатели! 

БНР, освен безспорният информационен лидер в радиоефира на България, е и най-големият продуцент на българска музика и култура. В легендарното Първо студио на Радиото записват ежедневно български и чуждестранни музиканти. Нима БНР не притежава авторските права върху музиката, която продуцира? БНР има ли право да излъчва притежавания ресурс в Златния си фонд? Защо Радиото не притежава правата за всичко, което е създадено през годините? Музикалната дирекция /Музикалната къща/ на БНР създаде, организира, реализира и записа хиляди концерти. Кой притежава правата им – отново някой друг ли, но не и медията? 

БНР не поддържа, както се казва в изявлението, а притежава шест музикални състава – Смесен хор, Биг бенд, Симфоничен оркестър, Оркестър за народна музика, Детски хор, вокална група „Радиодеца“. Тези формации реализират огромна концертна и звукозаписна дейност, както и множество музикални проекти – записи за фонда на Радиото, производство на дискове, фестивали, турнета, международни участия и т.н. Към Музикалната къща на БНР има огромно звено от продуценти – в различните жанрове, които управляват процеса по записването на музикалната продукция. И как БНР прави продажби през електронните портали в интернет на своя продукция, а няма право да я излъчва в ефира си? 

Ама че скандална ситуация! Нямате ли в екипа си компетентен ПР-специалист, който да Ви посъветва, че проблемите не се комуникират, а се решават бързо, оперативно, професионално и в интерес на институцията БНР. Това изисква лоялността и опазването на имиджа и авторитета на Радиото! Считам, че комуникацията с институциите до които пишете – СЕМ, Комисията по културата и медиите, Министерствата на културата и финансите, би трябвало да става очи в очи, в дух на партньорство и диалог, а не с писма, които публикувате на сайта на БНР. Така само информирате, но не решавате ситуацията. Никой и нищо не може да бъде по-силно от БНР. Или да го блокира, както пише на сайта на медията! Времето го доказа! 


Господин Генерален директор, призовавам Ви, вместо да слушаме публични призиви за това как слушателите трябва да проявят разбиране и да останат верни на програмите на БНР, с оглед на създалата се ситуация, която описвате в изявлението си, запретнете ръкави и управлявайте оперативно, като намерите бързо и адекватно решение на проблемите. В името на статута, престижа, мисията и авторитета на БНР  и неговите слушатели - българските граждани !!! 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529145
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031