Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 17:43 - ФЕЙСБУК - ГЛОБАЛНИЯТ ВЕСТНИК !
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2017 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    ФЕЙСБУК - ГЛОБАЛНИЯТ ВЕСТНИК !


Иван Върбанов ©


Феноменът на социалната мрежа "Фейсбук" го утвърждава все повече като мощна глобална медия. Всички - независимо в кой края на планетата се намираме, сме ежеминутно автори /журналисти/ и публика на световния вестник, като самите ние модерираме съдържанието.

Оказва се, че свободата, а не капитала и собствеността, застрашават потребителите. Онлайн платформата бълва множество фалшиви и/или подвеждащи новини. Независимо, че F е най-ефективната алтернатива на цензурата, налагана в различни кътчета на света.

Актуалният проблем, който стои на дневен ред, е как да бъдат идентифицирани фалшивите новини и ефективно да бъде сигнализирано за подвеждаща и недостоверна информация?

Ето я ролята на традиционните медии - гарант на обективна и достоверна информация. Затова, екипът на Зукърбърг, ще засили пренасочването към утвърдените медийни брандове, които са признати с авторитета и истинността на съдържанието си.

Ето го отговорът на въпроса: Кой ще надделее в надпреварата между новите и традиционните медии. Какво, ще попитате ли дали радиото, телевизията и пресата ще загубят битката с интернет? Отговорът вече е ясен - печели този, който гарантира професионален продукт и печели доверието на аудиторията.

Спазването на професионалните и етични стандарти ще регулират F, а интересът на публиката ще измерва във времето кой да остане. Силата и властта на медиите ще бъдат все повече функции от мултиплицирания интерес на потребителите, които наслагват в аритметична прогресия доверие и популярност. Респект, мотивиран и от потенциала на новите медии, е и феноменът им да проектират образи и събития от матрицата в реалността. Виртуалната неограничена и многопосочна комуникацията е само рационална характеристика на възможностите на онлайн медиите, които са бонус, но не и основа на тяхната същност и успех. Както и богатството на изразните средства, породено от симбиозата на образ, звук, слово, текст, безграничност и мигновена актуалност на създаваното съдържание и обратна връзка.

Журналистика без главни редактори и без ограничение на обемите на информация. Абсолютна независимост на волята на публиката. Ето го регламентът! Да видим кой ще спечели в битката за оцеляване. Ще броим пилците отново след време ...!

... ако и F го има ...?




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2551727
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930