Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2017 22:47 - ГЕРБОВАТА ЗАЛА НЕ Е ПЛОД И ЗЕЛЕНЧУК
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.01.2017 22:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ГЕРБОВАТА ЗАЛА НЕ Е ПЛОД И ЗЕЛЕНЧУК   image

Иван Върбанов   Заключителната пресконференция на президента Плевнелиев и вицепрезидента Попова. Беновска пита, с ябълка в ръка. Последваха два опита за хвърляне на предмет и извеждане от залата. ---  Eто и репликите:

Беновска: Скъпи господин Плевнелиев, ще отговорите ли: Какво Ви заплатиха, за да станете проводник на най-вредните нюанси на американската политика, най-вредните за България – а именно, соросоидските, грантаджийските, протестърските капиталските? И да нажежите до червено отношенията между България и Русия в разрез с националната психология и политика на България? И понеже бяхте една гнила, не ме спирайте, ябълка в политиката. Аз ще си позволя... Извиват ми ръката в момента и се борят с мене. Аз имам и друга ябълка и нея ли ще вземете? Ще си позволя г-н президент .... така ще ме изгоните ли? Искам да попитам и да чуя отговора? Г- н президент ще отговорите ли, каква бе цената?

Президентът Плевнелиев: Всички вие ще ме разберете, ако отговоря с една дума - подобна провокация няма нужда от отговор, тя говори сама за себе си. 

--- Ситуацията, без да коментирам успеха и грешките на президентския мандат, е абсурдна и нелепа. Питам се, така ли ще отстояваме свободата на словото и правото на журналистите да бъдат коректив на властта? Независимо от личното отношение на всеки един от нас към когото и да било. Моето също не е еднозначно.    НСО този път реагира - за разлика от изборната нощ и пресконференцията на ген. Румен Радев, когато ситуацията бе аналогична. Добре, че не е сезона на дините!!! Какво ли си мислят за нас (българските журналисти) представителите на чуждестранните медии и дипломатическите мисии? Оръжието на журналиста е перото, словото, микрофона и камерата в контекста на професионалните и етични стандарти. До скоро говорихме за медии-бухалки. Но, нали самите ние, журналистите изпълваме със съдържание и облик медиите за които работим. И правим изборите си какви да бъдем - честни, обективни или поръчкови и корпоративни. Свободата зависи от нас! Обратното - също е вярно. За съжаление!  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2554688
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930