Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2018 15:48 - ПЕТЪР ВАСИЛЕВ С НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС КЪМ СПОРТНАТА ЖУРНАЛИСТИКА
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.02.2018 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Иван Върбанов, София, 28.02.2018 г. | Журналистът от Българската национална телевизия Петър Василев получи Голямата награда да цялостен принос към спортната журналистика. Церемонията по връчването на годишните награди "Люпи и Мичмана", учредени от Българската асоциация на спортните журналисти (БАСЖ) се състоя традиционно в Музея на физическата култура и спорта на Националния стадион "Васил Левски". Наградата за значими творчески постижения и новаторство през изминалата година бе присъдена на колегата от в. "България днес" - Огнян Георгиев.   

Гостите бяха приветствани от доайена на спортната журналистика Асен Минчев и председателя на БАСЖ Найден Тодоров, а наградите бяха връчени лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.   

"Чувствам се специален, не само защото получавам тази награда, а и защото имах удоволствието и привилегията да работя с Мичмана и Л. Неделчев и да се уча от тяхното майсторство, да черпя опит от тяхното телевизионно изкуство, знания и опит. Благодарен съм на БНТ, че ми даде възможност за реализация и развитие и на моето семейство, че търпи много често да не съм с близките си, защото съм на поста си и отразявам спортни събития", каза развълнуван Петър Василев, приемайки наградата си.   

Министър Кралев поздрави спортните журналисти и цялата колегия като призна, че разчита на тях да бъдат коректив, да продължават да бъдат все така креативни, обективни и точни в своите статии и репортажи за постиженията или провалите на българския спорт. "Разчитам винаги на Вашите съвети. Важен е Вашият принос и работа за популяризиране на спортните прояви и рекорди и най-вече по отношение на показването на добрия пример, който да породи желанието в децата да последват примера на великите български спортисти", заяви министър Кралев. Слово произнесе и проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА "В.Левски".  

Присъстващите в залата на Музея на физическата култура и спорт почетоха с едноминутно мълчание паметта на легендарните Павел Панов, Георги Марков и Меци Веселинов.  

Журналистическите награди на името на Николай Колев-Мичмана /2004/, а по-късно и за награда на името на Людмил Неделчев-Люпи /2009/ се връчват по идея на Българската асоциация на спортните журналисти. В новия проект БАСЖ е подкрепена от Министерството на младежта и спорта. Новите уникални пластики за обединената награда за доблестна журналистика "Люпи и Мичмана" са дело на художествен колектив с ръководител Илиян Панайотов. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2556051
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930