Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2018 14:52 - СТРАННА АДМИНИСТРАТИВНА ДЕЙНОСТ КИПИ ОТ МОБИЛНИ ОФИСИ ПРЕД ХОТЕЛ РИЛА
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

(Разследване на екипа на Нюз БГ Репортер)

Странна активна административна дейност, изразяваща се в посреднически услуги, кипи в квадрата на софийските улици между "Калоян" и "Позитано" - точно пред страничния вход на хотел "Рила".

Ситуацията е следната: Около 10:00 часа е заветният час, когато на групи в района се събират момчета и момичета, а в някои случаи и мъже на зряла възраст. Застават на ята и чакат. От паркиралите микробуси, в участъка между служебния вход на семинарията и страничния вход на хотела, излизат други мъже, които започват да раздават формуляри. Дали става въпрос за посреднически услуги за работа в чужбина или за получаване на гражданство, а може и друга дейност - можем да гадаем.

Няколко утрини поред екипът ни дежуреше на мястото, за да се увери, че сюжетът е един и същ.

След като анонсирахме информацията във Фейсбук, с нас се свързаха колеги от една от големите национални телевизии, за да им разкажем повече. Но, считаме, че всяка медия може да разработи казуса и да направи свое журналистическо разследване. Защото случаят за нас е сериозен.

Няма как в центъра на София, на няколко десетки метри от Висшия адвокатски съвет, на гърба на Висшия съдебен съвет и пред носа на общинската администрация на района, да се разиграват такива сцени. Къде е полицията и компетентните контролни органи? Та всеки ден сме свидетели как дежурни полицаи проверяват личните карти на "съмнителни" лица в района на метростанциите или на възлови площади и места в София. Но, не и тук, където си кипи странна за нас административно-посредническа дейност. А и всичко може бързо, прецизно и точно да бъде изяснено на база на видеокамерите от наблюдението на МВР.

В днешния ден снимахме и се уверихме, че групите на чакащите вече бяха позиционирани доста по-встрани - в района на малката градинка, където сега се подвизават продавачите на книги от площад "Славейков". След 10:15 часа групата бе обединена и под ръководството на мъж от Агенция кандидатите бяха поведени по улица "Виторио Позитано" към Съдебната палата, но след като завиха по "Витошка" след метри влязоха в безистена. Там кандидатите бяха разположени във вътрешно кафене, за да си попълнят документите. След това внесоха такси в EASY PAY. На основният ъгъл пред Рила все пак останаха оперативни екипи от представители на посредническата агенция, които на по-малки групи консултираха момчета и момичета за офертите, раздаваха им формуляри. Отиваха до съседен ъгъл и бързо се връщаха, носейки в ръка пълния набор от паспорти и други документи.

Въпросите на Нюз БГ Репортер: За какъв вид дейност става въпрос? Регламентирано ли е това действие на посредниците? Може ли лицензирана фирма да извършва услуги на улицата, от микробуси.

Aналогична бе картината преди много години - преди 1989 г., когато пред посолствата от западните държави, за да вземеш виза, трябваше да се наредиш от 4 часа сутринта. Правеха се списъци, опашките се виеха пред входовете на амбасадите. А встрани, висяха услужливи предприемачи с пишещи машини, за да ти напишат формуляр или да ти направят застраховка на място. Безобидно уж, но си взимаха таксата за предоставената услуга на място и на ръка.

Не ни се иска да мисли, че ситуацията е аналогична. Но, все пак любопитството към случващото се на улиците "Калоян" и "Позитано", току пред хотел "Рила", остава!

Дай Боже всичко да си е законно. Но, усещането ни е, че това май не е така.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529524
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031