Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2019 13:48 - НАТФИЗ ФИНАНСИРА САМО ТРИ ПРОЕКТА ОТ КЛАСИРАНИТЕ ПО ПРОЕКТНА ПРОГРАМА "ГОТОВИ ЛИ СТЕ?!" 2019
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Благодарение на стартиралата тази година проектна програма "Готови ли сте?!", чрез която НАТФИЗ продуцира професионалното развитие на завършилите образованието си творци, в репертоара на Театър НАТФИЗ ще влязат още три театрални проекта, които ще бъдат публично презентирани през септември.

Тази информация (тук - https://natfiz.bg/2019/06/27/15-premieri-na-uchebnite-stseni-v-natfiz-prez-noviya-sezon/) разпространи към медиите PR-отдела на НАТФИЗ в средата на месец юли.

В навечерието на сезон 2019/2020 вече е ясно, че това са пиесите: "Три сестри" от А.П.Чехов, с режисьор Деян Ангелов, "Ерофеев" - постановка на Лора Митушева и "Солунските съзаклятници" от Георги Данаилов.

Това означава, че НАТФИЗ финансира/продуцира само три от класираните 15 проекта по отделните направления проекти, които участваха в конкурса на проектна програма "Готови ли сте?!" 2019.

Ето как изглеждат финалните резултати според мястото на класирането, ръководителя на проекта, заглавието и оценката:

НАПРАВЛЕНИЕ 1 – „МЛАД РЕЖИСЬОР“
1. Деян Ангелов, ТРИ СЕСТРИ, 4.71
2.Елица Йовчева, ЛЕОНС И ЛЕНА,4.29
3.Кристина Беломорска, СЕКСУАЛНИ ПЕРВЕРЗИИ, 4.00
4.Денислав Янев, ВЕНЕРА И АДОНИС, 3.57
5. Бюрхан Керим, КРАЙ НА ИГРАТА, 3.43


НАПРАВЛЕНИЕ 3 – „НАТФИЗ НАЙ“
1. проф. д-р Атанас Атанасов, PAPAS IN MOTION, 36 точки
2. проф. Иван Добчев, ЧЕРНА ДУПКА, 33 точки
3. проф. д-р Атанас Атанасов, ХОРА С КУФАРИ, 33 точки


НАПРАВЛЕНИЕ 4 – „ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР“
1. Анастасия Събева, СОЛУНСКИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЦИ, 5.43
2. доц . д-р Пенко Господинов, ЛЕЙДИ МАКБЕТ ОТ МЦЕНСКА ОКОЛИЯ, 4.86
3. Делян Илиев, ДВА ПЪТИ УБИТ, 4.00
4. Теодора Георгиева, ПРОДАВАЧЪТ НА ЩАСТИЕ, 3.29


НАПРАВЛЕНИЕ 5 – „АЛТЕРНАТИВНИ СЦЕНИЧНИ ФОРМИ“
1. гл.ас д-р Лора Мутишева, ЕРОФЕЕВ, 5.14
2. доц. Александра Хонг, СОНЕТ, 4.71
3. Йоанна-Изабела Върбанова, ФАНТАЗЬОРИТЕ, 3.71


Още веднъж да подчертаем, че новата проектна програма на НАТФИЗ - "Готови ли сте?!" има за цел да подкрепи професионалното развитие на завършващите образованието си творци и да насърчи последващата им квалификация в магистърски програми.

Въпреки че вече всичко е ясно - кои са трите проекта, които ще бъдат подпомогнати финансови, а и вече е обявено класирането на проектите,

все още остават неясни отговорите на следните въпроси:

1. Какви са критериите за финансова подкрепа и в какви обеми ще се случи тя за отделните класирани проекти?

2. Защо финансиране НЕ получават всички класирани проекти?
Това не обезмисля ли самото класиране?
Ако финансирането получават само първите в отделните направления, то не би ли следвало само те да бъдат класирани?

3. Каква е общата стойност на средствата, които ще бъдат вложени в продуцирането на спектаклите в рамките на проектната програма?

4. Защо освен резултата от класирането, не е посочен и начина на разпределението на средствата, както и в какви обеми е то за всеки проект?

В статута на Проектна програма 2019 е записано, че тя ще спомага адаптацията на най-младите творци в реалните пазарни условия, като финансира, администрира, организира и реализира проектите им на сцените си, за период от 1 година. Право на участие се предоставя на абсолвентите и вече завършилите студенти на Академията, както и на получили образованието си в алтернативни висши заведения по изкуства артисти.

Както вече писахме Нюз БГ Репортер отправи поредица от запитвания на електронната поща на НАТФИЗ още през месец юни, с молбата да получим повече информация и отговори на въпросите ни, за да има повече публичност по отношение на тази изключително полезна форма за професионалното развитие на завършващите образованието си творци, насърчаваща ефективно последващата им квалификация в магистърски програми, която да огласим на нашите медийни платформи. Директни и конкретни отговори не получихме, освен пренасочването ни към сайта на НАТФИЗ и един недостатъчно добре обмислен телефонен разговор, за който също публикувахме преди време коментар на главния редактор на медията.

И още новини от НАТФИЗ ...

За края на месец октомври е насрочена премиерата на "Дон Жуан" по пиесите на Жан-Батист Молиер под режисурата на Мирослава Гоговска, сценична версия и постановка Пенко Господинов. На сцената ще студентите от класа на доц. Пенко Господинов, които ще реализират и представлението "Лейди Макбет от Мценска околия" от Николай Лесков, постановка на Максим Маламедов.

Общо 23 ще бъдат заглавията в репертаара на учебните сцени на Академията през новия сезон, като са планирани 15 премиерни продукции на класовете на проф. Жени Пашова, доц. Пенко Господинов, доц. Александра Фонг, проф. Атанас Атанасов, проф. Стефан Данаилов, проф. Пламен Марков, проф. Ивайло Христов, проф. Боньо Лунгов и доц. Константин Каракостов.

ЕКИПЪТ НА НЮЗ БГ РЕПОРТЕР ПОЖЕЛАВА "НА ДОБЪР ЧАС" НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ И ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА АКАДЕМИЯТА!

СИГУРНИ СМЕ В УСПЕХА НА СЕЗОН 2019/2020 !



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2556832
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930