Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2019 16:24 - ИСТОРИЧЕСКИ ГАСТРОЛ НА НАЙДЕН ТОДОРОВ И СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ В МУЗИКФЕРАЙН, ПРЕВЗЕХА ЗАГРЕБ, ДА СЕ ГОТВИ БЕРЛИН !
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
0



6 декември 2019 г. 

Автор: Иван Върбанов

Блестящо изпълнение, майсторство, пленителен концерт, публиката бе развълнувана до краен предел! Това са част от суперлативите за историческия гастрол на Софийската филхармония под ръководството на маестро Найден Тодоров в Златната зала на Музикферайн (Виена, Австрия).

“Пожелавам си много снимки с фрак от тази гримьорна. Спомням си преди повече от 20 години с какъв трепет чаках пред нея, за да видя Абадо, Мути, Мета... Снощи, след прекрасния концерт на Софийските филхармоници, изживях същото, но от другата страна. Комбинацията на тази зала с този оркестър наистина е зареждаща. Но той успехът си беше ясен, защото само часове преди това Рикардо Мути ни го пожела ... Благодаря и на Andrews за прекрасния фрак, той допълни усещането!“, възкликна маестро Найден Тодоров.

Чудото се сбъдна!

Сред публиката в залата присъстваха и великите диригенти: Рикардо Мути, Саша Гьотцел, Росен Гергов и Фридрих Пфайпфър, както и импресариото Йоан Холендер. Музиканти със световна слава, които също аплодираха родните филхармоници и маестро Тодоров.

България също бе със Софийската филхармония в Музикферайн на 5-ти декември.

А докато Златната зала вибрираше от великолепието на славянската музика и величието на българската Рапсодия „Вардар“ на Владигеров, във фоайето бяха изложени новоиздадените дискове с музиката на българския композитор в изпълнение на Русенската филхармония ...

След продължителните аплаузи, сълзите на радост, еуфорията от щастието и радостта, славния рейд на Софийската филхармония продължи към следващата си спирка.

На 7-ми декември Софийската филхармония гостува в Загреб с концерт, посветен на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС от Хърватска. Със същата програма: Панчо Владигеров - Рапсодия "Вардар" за симфоничен оркестър оп.16, Игор Стравински - Сюита "Жар птица" - редакция 1919г., Симфония №9 "Из новия свят" в ми минор оп.95.

Загреб посрещна и изпрати възторжено българските филхармоници и Найден Тодоров.

От свои източници Нюз БГ Репортер научи, че съвсем скоро са приключили и разговорите с шефа на Берлинската филхармония. Дали има подписан договор и насрочена дата – все още никой не е обявил, но е ясно: Да се готви – Берлин! Софийските филхармоници идват!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2551229
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930