Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2012 13:39 - Човешкия живот
Автор: pin4i Категория: Поезия   
Прочетен: 682 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Човешкия живот

Човешкият живот на практика е едно много просто нещо. Човек се ражда, живее , създава спомени и умира . След това се превръща с това , което е създал - спомен. Тъжно е това , но факт. Ще използвам клишето "такъв е животът" .

Животът е ивица от положителни и отрицателни моменти. Животът е един хронологично подреден албум с ограничен брой страници , които рано или късно свъшват. Досещате се какво се случва тогава.

Животът е едно духовно израстване. Никой не се ражда научен , перфектен , лош или добър. Добротата и лошотата са два пътя и ние самите сме тези , които решаваме по кой път да поемем. Родителите ни нямат кой знае какъв избор , ако изберем пътя на лошотията, но ще бъде някак си тъжно да пропилеем един живот , в стремеж да бъдем лоши , да разбиваме построеното и да съсипваме човешкото щастие . 

В добрите хора , онези състрадателни души , които на мравката път правят , спи дълбоко лошинката и просто чака някой да я пробуди. Хората са казали , че тихите води са най-дълбоки и това е така. Ние искаме добро отношение към нас , а правим така , че да вбесим и най-добронамереното същество. 

Но има огромна разлика от човек до човек. Важен е самоконтролът и дисциплината върху тялото и ума. Така че искам да кажа нещо на всички добри хора: Хора , не позволявайте да изпадате в някакви депресии заради чуждото мнение , не пропилявайте добротата , с която сте благословени. Не позволявайте нещо да ви размотивика да последвате мечтите си , колкото и абсурдни да са те. Когато някой ви каже "Не можеш !", вие на пук му покажете , че сте способни да постигнете това и още много. Бъдете себе си ! Бъдете добри хора ! 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Не си втълпявайте толкова грешна, ...
26.10.2012 17:09
Не си втълпявайте толкова грешна, просташка представа за живота. Изпълнен е с красота, радост, от успеха, който сам постигаш. Животът е низ от преодоляване препятствие и всеки резултат е опит.
Умният винаги ще излезе от положение, което мъдрият няма да допусне.
Даже опита и умението да си в Интернет дава много по скоро мъдрост и разум. Успех!
цитирай
2. анонимен - Аз пък винаги съм си мислел за жив...
26.10.2012 17:34
Аз пък винаги съм си мислел за животът като за един по-дълъг миг от едно съществуване.Никога теориите за произходът на човешкото същество от маймуната не ми се е струвал достоверен.Нито пък за намесата на "малки зелени човечета" дето се заиграли с гените на някоя по-умна маймуна и я направили човек.Теорията на случайните случайности също доста издиша... Защо случайно вълнистото папагалче не еволюира в човешко същество?Или рибката гупи?Глупости на търкалета.Затова си мисля,че когато нашите биологични тела спрат да функционират и ние евентуално "умрем" най-вероятно ще се превърнем в някакъв вид енергии... кой знае може пък да станем дори богове-малки богове и богини ако предпочиташ да си еманципирано настроена.Хахаха "Ще поживеем ще видим" както казват руснаците.Малко бих перефразирал на "ще поживеем,ще поумрем и тогава ще видим". Иначе в този наглед хаотичен,но доста подреден свят нещата просто не се връзват. ~~поздрави~ И не спирай да откриваш себе си :)
цитирай
3. анонимен - O.O
27.10.2012 18:05
Ама си голяма Бонбона .... сладурчик :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pin4i
Категория: Поезия
Прочетен: 64504
Постинги: 69
Коментари: 64
Гласове: 157
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930