Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 885792
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
03.06.2011 20:28 - Воин на Светлината
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 12145 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 05.05.2017 23:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Или какво означава да бъдеш служител на живия Бог

Целта на този пост е да разкрие какво в действителност означава да си воин на Светлината, сиреч служител на живия Бог и последовател на единствения истински Цар на Светлината – Йешуа ХаМашия (Исус Помазаника – на гръцки Христос). Защото воин на Светлината се става само чрез вяра във и служене на живия Бог!

Съвсем условно можем да разграничим четири нива на изграждане на християнския воин. Сега допускаме, че човек вече е приел водно кръщение в Исусхристовото име за изповядване на греховете и е повярвал в Божия Син т.е вече е преминал към Светлината. Оттук нататък, той започва да се развива като воин. Да видим как става това.

1. Най-напред, преди всичко той трябва да стане
Пазител на Живота т.е. да се въздържа/да спре да убива, да наранява физически и емоционално другите, да ограбва и съсипва живота на околните под каквато и да е форма. Тук влизат най-очевидните поведенчески модели: изневяра, развод/раздяла, побой, изнасилване, изблици на гняв и агресия, проклетисване/магии, тормоз, отвличания, изнудване, кражби, измами, клюкарство/одумване, интриги, словесни обиди, духовно зомбиране и т.н., твърде много са да се изброят, но мисля, че придобивате представа. Да обичаш Творението понеже обичаш Бога, това е принципът. Защото ако повреждаш Творението и отнемаш от живота, заставаш против Създателя и влизаш в конфликт с Него. За вярващите това е нашият Небесен Баща, който ни е осиновил, когато сме повярвали в Сина му.

2. След като вече вярващият е престанал да вреди и погубва живота на другите, идва ред на това да им съдейства да подобрят живота си т.е. той става
Дарител на Любовта. Не е достатъчно само да не съсипва живота, но трябва и да го поддържа. Понеже ние сме служители на живия Бог, който вдъхва живот на всички и всичко във Вселената, поради това и ние трябва да правим това тук на земята като негови представители. Тук съвсем очевидните действия са: да утешим страдащия; да навестим болния и затворника; да нахраним, напоим и облечем бедния; да подслоним бездомния; да се погрижим за сираците, вдовиците, чужденците, сакатите, отритнатите от обществото хора. Чрез тези наши дела на любов ние можем да спасим някого от физическа смърт, опазвайки живота му. Разбира се, най-висшата форма на дарителство на любов е когато положим собствения си живот, за да живее някой друг. Тогава извършваме невероятен акт на саможертва, който ще бъде високо оценен и възнаграден от Всевишния и небесните ангели.
Никой няма по-голяма любов от това, да даде живота си за приятелите си” Йоан 15:13

3. Когато хората видят добрите ни дела и разпознаят Божията любов в нас, чрез която ние светим пред света, се създава една невероятна възможност да им кажем добрата новина за съществуването на Царството на Любов и Светлина, и как те, подобно на нас, биха могли да станат поданици на това царство, приемайки Йешуа (Исус) за свой Цар и Господар. В този момент ние се изявяваме като
Благовестители на Царството, третата степен на войнството. На много места в евангелията Исус говори за благовестване на царството, но днес малцина изобщо му обръщат внимание. А това е най-важното – да се показва на дело пред хората силата и красотата на Божието царство, което е отношение на сърцето, отношение на любов към другите.
А Исус, когато беше попитан от фарисеите кога ще дойде Божието царство, им отговори: Божието царство не идва така, че да се забелязва; нито ще кажат: Ето, тук е! или: Там е! Защото, ето, Божието царство е сред вас. Лука 17:20-21

4. Когато настъпи моментът да изхвърли от себе си привързаността към света, воинът оставя всичко друго като пренебрегва комфорта на собствения си живот (дом, семейство, работа, близки) и следва своя Учител и Господ Йешуа Ха Машия, за да се посвети изцяло на служене на хората. Или казано иначе - достигнал е висша форма на алтруизъм, възлюбил е докрай ближния, стопявайки собственото си его. Тогава вече е навлязъл в четвъртата, последна фаза – Ученик на Помазаника.
"Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик. Който не носи своя кръст и не върви след Мене, не може да бъде Мой ученик." Лука 14:26-27

Сега вярващият вече реално се превръща във воин и започва да дава плод като върши делата, които е вършил сам Исус на земята, а именно – чрез силата от помазанието със Святия Дух разрушава и съсипва делата на дявола като изцелява болни, изгонва демони, възкресява мъртви. Тогава неговото име ще бъде записано в небесната Книга на Живота.

Като духовни воини на Светлината, ние буквално, а не символично, воюваме срещу тъмните сили на мрака – демоните идващи от Бездната; сатанински орди от падналите ангели; началства и власти в небесни места; управителите на тъмнината. Борбата е безмилостно жестока, борбата както казват е епична, но! ние сме облечени в пълно бойно снаряжение (Ефесяни 6:10-20), а на наша страна е небесното ангелско войнство начело с архангел Михаил. Няма от какво да се боим. Затова воинът се впуска смело напред и със силата на Божието Слово, което е острият меч на Духа сразява враговете. Победата е близо, братя и сестри воини, още малко и ще съзрем нашия Цар и Предводител да слиза със слава на земята. Нека поддържаме вярата си и останем будни, за да не би да проспим този славен миг.

Преминавайки през всичките четири етапа, което може да продължи цял живот, досега вече сме станали истински служители на живия Бог. Да служиш на Бог е да служиш на хората, а не да се завреш в някой манастир, изолиран от света и да вариш манастирска гроздова – каква полза от това? Истинският воин служи в света, макар да не е от света. Светът не присъства вътре в нас, защото в нас обитава Духът на Бога, а не духът на света, чийто принц е Сатана.
"Вие сте от Бога, дечица, и сте ги победили, защото Този, който е във вас, е по-велик от онзи, който е в света." 
1 Йоан 4:4

Нека Небесният Татко и неговият Син ви благословят, направят ви смели воини на Светлината и ви опазят! Да бъде!

Да бъдеш служител на живия Бог
означава да станеш всички тия неща:
Пазител на Живота, Дарител на Любовта, Благовестител на Царството, Ученик на Помазаника!

Всички те идват от Бога! Слава на живия Бог! Амин.
***
Авторски материал на pentecost. Може да се използва с разрешение от автора и посочен линк към тази статия. Благодаря.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. pentecost - Воин за бой се стяга
03.06.2011 20:34
Айде, воини, ставайте, от сън се събуждайте! Да строшим главата на змията :)
цитирай
2. vladoangelov - Чудя се...
09.07.2011 01:08
Задължително ли е да убиваме вещици, деца, неуважаващи родителите си, гейове, "нечестни" жени и доктори, които извършват аборти, или само препоръчително?
цитирай
3. pentecost - Владо, не мога
09.07.2011 09:24
да схвана смисълът на въпроса ти, какво се опитваш да кажеш? Кой и защо трябва да убива, поясни, моля те, защото никъде в статията не се говори да убиваме, по-скоро за пазене на живота и т.н. Ще се радвам да ти отгвооря, ако разбера по-добре въпроса ти.
цитирай
4. otherwise - Поздрави! Чудесен пост!
14.07.2012 15:03
Ефесяни 6:11-18
11. Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.
12. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
13. Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите.
14. И така, стойте препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник;
15. и с краката си обути с готовност чрез благовестието на мира.
16. А освен всичко това вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всички огнени стрели на нечестивия;
17. вземете също за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;
18. като се молите в Духа на всяко време с всякаква молитва и прошение, бодърствайте в това с неуморно постоянство и молба за всички светии...

ПП: За Владо Ангелов копирам:
"Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу духовните сили на нечестието в небесните места."
цитирай
5. pentecost - otherwise,
06.06.2014 08:15
радвам се, че ти е харесал постингът ми. Благодаря и за стиховете от Ефесяни, в статията само съм отбелязал къде са точно, но ти добре направи, че ги копира целите тук, та да се виждат. А стихът за Владо Ангелов ми е един от любимите, хубаво е да си го напомняме честичко...Благословен ден ти желая и пак се отбий, когато решиш :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене