Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 00:04 - Eдин обикновен, но интересен ден
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.06.2015 13:30



image

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ! 


Иван Върбанов


БНР продължава да чака нещо да се случи. Чакаме държавата да се събуди. Чакаме да минат изборите. Чакаме да бъдат посочени изходът от кризата и новите властелини. Докато всички гледат поредната серия на това радиореалити положението се влошава - напрежението ескалира, примката се затяга, здравето и нервите на хората са разбити, абсурдите и тормозът се наслагват върху пирамидата от инат, конфликти, управленско безсилие и безизходица.

Какво чакаме: мениджърската оставка, оставката на регулатора, идването на местните избори, подсилване на агонията на колапса и/или фалит на медията? Кой има полза от това продължаващо драматично радиореалити? Какъв е сценарият на кукловодите за продължението утре, след изборите. Ще доживеем ли времето, когато чадъри не могат да бъдат разпъвани над институции, хора, задкулисия, корпоративни интереси. Колегите трябва да бъдат защитени, за да работят спокойно и да вярват в системата. Но, тя буксува!

Какво правим с БНР и радиоколегията? Крещяща е нуждата тези, които не могат да намерят изход от кризата веднага да бъдат заменени с можещи. Защо трябва хора да стачкуват, за да се види, че системата не работи. Неморално и недопустимо е ръководството на БНР да противопоставя колеги едни срещу други, да се продуцират компромати срещу "неудобните" журналисти, да се поръчват контраподписка и контрапротест,  де се нагнетява напрежение - действия, резултатите от които се връщат като бумеранг към радиорежисьорите на този отчаян черен PR.

Въпросите: Каква е поръчката, господа управляващи? Какво още трябва да се случи, за да бъде разрешена развръзката? Кой ще се наеме да посочи вярната посока? Или точно в това е уловката, че никой не смее. Защото, при недалновидност на решението, системата от интереси, зависимости и капитали би смазала безпощадно всеки, дори и той да се нарича ГЕНЕРАЛЕН ВЛАСТЕЛИН.

И сега накъде?

А, да! Чакаме! Така е в бутафорната държава Абсурдистан, където очите на цар, чийто войници били ослепени, светят нощем.  Време разделно - на нестихващи страсти и разединение. Явно заслужаваме този свят, който сами създаваме.  Дано провидим овреме! Свободата зависи от нас!  Let it BE!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529974
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031