Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2016 23:01 - Кино в Арена The Mall - неприятно преживяване!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1791 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.10.2016 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Иван Върбанов


Хайде на кино! Но, не в Арена The Mall. 

Спонтанно ни хрумна в почивните дни да посетим въпросното кино. Избрахме филм, направих си резервация онлайн и се запътих бързо към касата, за да платя билетите си. Пристигнах. Беше празно. О, казах си, ще имам време да поогледам и мол-а, докато се съберем всички за прожекцията на "Механикът. Възкресение". 

Запътих се към касата и весело казах: "Искам да платя резервациите на билетите си". Бръкнах за кредитната си карта, подадох я на жената и зачаках. Разбира се, че тя ми поиска заснетия номер на резервацията, който по същество представлява баркод и комбинация от цифри и букви. Тя се опита да ги сканира, но не успя. И започна бавно да вкарва всичко, което виждаше от екрана на телефона ми. 

"Искам да видя документ за самоличност - Вашата и на другите, защото филмът е забранен за деца до 16 години", отсече с режещ глас жената зад касата. Обясних, че билетите са за мен и жена ми, а третият е за дъщеря ми, която е на 18 години. "Не! Искам да видя документ, иначе няма да Ви продам нито един от билетите", троснато и вече съвсем настъпателно, с огънче в очите и силна ирония, изписала назидателна усмивка на лицето й, заяви служителката. " Но моля Ви. Аз сега сам купувам билетите, ако има проблем при влизането ще бъде установена възрастта ни. А от къде на къде ще проверявате личната ми карта. Нима не виждате на колко години изглеждам?", изнервено отвърнах. Кинокасиерката се заинати, тросна се и каза, че няма да отстъпи и тогава няма да има никаква билетна продажба. Тя си спазвала задълженията стриктно!!! 

Естествено, че се изнервих. Втренчих се в нея, обясних й, че имаме резервация в онлайн-системата и просто искам да си платя билетите. Отпорът й бе яростен. Явно служителката на кино Арена - The Mall бе решила, че е нещо като паспортен контрол на летището, надзирател или поне старшина, който ще вкарва новобранец в ареста. Жената имаше власт - да продаде билет, или да не продаде жадувания допуск на молещия се клиент. А това си е власт и тя се възползваше от нея.

Хората от успоредната на нашата опашка се зачудиха какво става и никой не разбираше какъв е проблемът. Но, традиционно, гледаха сеир и просто гледаха. За да реша проблема реших да си извадя все пак личната карта, която стои в портфейла ми заедно с прескартата и превозния ми документ за градския транспорт. " Това не е достатъчно. Искам всичките документи - на трима Ви", отсече киноджандарката и тук чашата на моето търпение преля. 

Естествено, че доста шумно и на висок глас поисках да се яви управител на киното или мениджър на смяната. След суетене и отказ да бъде повикан, но под нарастващия шум от гръмовния ми глас и моите сипещи се протестни трели, все пак се появи млад мъж, леко пребледнял.

image

Попита: "Какво става тук?" и замълча.  Отговорих: "Нека Вашата служителка обясни".   
Последва дълъг и изтощителен диалог, който изглеждаше по-скоро като втори разпит или опит за изтръгване на оправдание от нас, за вината, която нямахме, а може пък да имахме, свързана с наивната глупост да се сдобием с билет за кино и да си го платим.  

Цялата тази ситуация сигурно е доста комично отстрани, ако не бе оцветена от арогантността на касиерката и безпомощната реакция на появилия се служител, който имаше мисията да разреши ситуацията. Въпросният експерт обаче
запецна и започна да пелтечи нещо за лични карти, явно дочул, че това са репликите, произнесени преди него от вездесъщата кинодеспотка

Обезумял, изтощен и втрещен от случващото се се обадих по мобилния на съпругата и дъщеря си, която е над 18 години вече, помолих ги да вземат такси и да дойдат лично, за да си закупят билетите след извършване на разпоредената пълна проверка. Естествено, че бяхме притеснени, защото времето вече доста напредваше, а според правилата на кино Арена, резервациите се анулират автоматично 15 минути преди началото на прожекцията, ако тя не е платена. 

В крайна сметка и с големи мъки успяхме да се преборим, а просто може би служителите се смилиха над нас, платихме и се сдобихме със заветните билети. Треперехме от гняв, погнуса от разигралата се гавра и подигравка с нас - клиенти на киното, които следвайки някакви си техни прищевки са дръзнали да се появят и да претендират да гледат някакъв си филм. Сега осъзнавам, че трябва да бъдем благодарни, че не сме арестувани или поне депортирани. 

А, иначе, салонът бе полупразен. Филмовата продукция е снимана и във Варна. В нея
 играят дузина българи, заснети като второстепенни персонажи. Паметникът на Бузлуджа или както е известен Дом-паметник на партията пък е автентичен декор на американската продукция. Монументът е преобразен в непревземаема база на търговец на оръжия и е обект на доста екшън сцени. Друг е въпросът дали това е било уместно решение или не толкова.

image

Но, да се върнем на нашата история. Какво излиза? Кинаджиите произвеждат продукция, а на входа на киносалона го отнасяш, задето искаш да я видиш. Типично по български, нали?! 

След цялата тази изумително глупава и абсурдна история, която трябваше да преживеем, си дадохме сметка, че явно в кино Арена The Mall преживяването "да се сдобиеш с билет" върви с бонуса да ти сервират скандал, който би могъл да изведе от равновесие и най-балансираната личност, и който показва, че мениджмънтът не е успял да подбере и да обучи екипа на касата на вежливо и уважително поведение. 

И накрая, като на кино: ето ги надписите. Аплодисменти за касиерката Павлина Димитрова Стоименова и представилият се за управител служител с името Пламен Димитров /човекът нямаше бадж, можеше да каже, че е и Робърт Де Ниро/. 

Следващият път, когато се запътим за кино ще помислим къде да отидем, а със сигурност ще нося със себе си кръщелно, акт за брак, поне една декларация по образец, фотоапарат и диктофон, за да запиша и да Ви покажа развръзката от следващи наши посещения в кино Арена The Mall. 

А може би трябваше да кръстя историята: "Касиерката. Унижението"...

Иначе, филмът "Механикът. Възкресението" си заслужава. Исках да пиша за лентата, но явно нещо изригна в мен, та реших да драсна тези редове. 





Тагове:   кино арена the mall,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2530439
Постинги: 966
Коментари: 364
Гласове: 674
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031