Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2021 22:33 - ВНИМАВАЙТЕ ЗА МОШЕНИЦИ, КОИТО ОТДАВАТ КВАРТИРИ ПРЕЗ ЛЯТОТО В БУРГАС!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЕКИП НА PRESS BG | ПРЕС БГ
ЕКИП НА НЮЗ БГ РЕПОРТЕР


Внимавайте, за да не попаднете в капана на измамници, които отдават квартири през лятото!Особено в Бургас!
Явно, че максимата "Ден - година храни!" е в сила сега, когато отвориха мерките и хората масово хукнаха, за да се почувстват нормално.
И най-вече тръгнаха на море!

В редакцията ни се получи сигнал от наш читател, който алармираше, че със семейството му са били подведени и излъгани от обява в интернет за отдаване квартира в Бургас. Когато са пристигнали се оказва, че нищо не отговаря на реалните условия и помолиха да огласим случая, за да предпазят и други летовници от "ужилване" на умели търговци.

Екипът ни реши да направи свое разследване и да се убеди на място за онова, което се описваше в сигнала да медията ни.
И най-вече заради това да бъдат предпазени хората от това да попаднат в подобен капан.

ПО СЛЕДИТЕ НА ИСТОРИЯТА, КОЯТО ОПИСВАШЕ СИГНАЛА

Решихме да проверим всичко стъпка по стъпка.
И така, първо открихме в интернет сайта на П******. БГ, намерихме обявата от "КВАРТ*** Н***" БУРГАС.
Тя гласи, че КВАРТ*** Н*** разполага с леглова база от 2 места в Бургас.
Ценови диапазон: 13-15 лева при наемане на цяло помещение. Имало 8 места в рамките на леглова база. Цена на двойна стая - 30 лева, тройна - 45 лева.Пишеше, че квартирата е в апартамент с 3 стаи, баня и тоалетна и кухненски бокс. Във всяка стая имало отделна тераса, достъп до Интернет и кабелна ТВ. Отоплението е с ел. печки, а охлаждането - с вентилатори. Кухненският бокс е оборудван с хладилнинк, котлон и кана за кафе.
И сега, най-важното: Местоположение - кв. Възраждане, до Младежки културен център, парк Борисова градина, на 200 м. от супермаркет и на 50м. от денонощен магазин.Апартаментът е без хазяи.

НАСТАНЯВАНЕ

Обадихме се на посочените телефони в обявата. Вдигна ни жена, която каза, че има свободни стаи и може да ни настани в заявения от нас период.Договорихме се и поехме към адреса. Женският глас по телефона ни насочваше, но никога не посочваше конкретния адрес, а само улицата в Бургас. Но кой номер? Вече в последния момент ни бе указан No 62, ет. 1.Пристигнахме и от балкона на първия етаж се подаде жена, която каза, че ни очаква.Качихме се по стълбите и когато влязохме зад желязната бяла врата, меко казано изпаднахме в ступор от изненада. Миришеше неприятно, но жената заяви, че има котка. Вътре в апартаментът изглеждаше мръсно, неоправено, тясно, разхвърляно, навсякъде с вещи и натрупани багажи. В тоалетната крановете на мивката не работеха. Банята пък беше без крушки на осветлението. В едната стая, която ни бе предложено да се настаним, балконът бе покрит с найлон, защото имало много комари. На балкона нямаше как да се излезе от вещи и мърсотии на жената.Попитахме я да не би да бъркаме адреса, тя ли дава под наем, защото изглеждаше сякаш тя си живее в жилището и не очаква никакви гости или външни хора. Отговори, че да, тя отдава и ни е чакала.Но, по нищо не личеше, че е така. Явно дамата беше решила да изкара някой лев, но без да полага никакви усилия.

МРЕЖА ОТ КВАРТИРИ ЛИ Е ТОВА?

Няма да разказваме нататък историята, защото всеки от вас може да си представи какво предстои. В общи линии вариантите пред наемателите не са много:
1. Или да напуснете веднага обявената квартира, защото условията са абсурдни.
2. Или да останете, под риска да спите в мизерните и мръсни условия.
3. Но, трябва да отчетете, че в разгара на сезона, няма как да намерите светкавично помещение с едно позвъняване.
Така че може да се окаже, честе в капан и нямате избор за решение.ПРОВЕРКА В П******. БГ показва, че КВАРТ*** Н*** отдава помещения в много населени места.Не знаем дали е един и същ оператор. Оставаме с убеждението, че става въпрос за повече от едно место (квартири) в Бургас, които са на различни собственици.
А въпросният субект КВАРТ*** Н*** е само брокер (посредник между наемателя и наемодателя).
Подвеждащата информация към потребителите по същество се отнася за посочване на условия за пребиваване и описване на услуги и параметри на помещения /квартири/ за настаняване, придружени от информационни снимки, които в реалността се оказва, че не отговарят на обективната истина и потребителите на практика са принудени да заплащат обявените цени за услуга и условия, които не отговарят на рекламираните в обявата.

Трябва да се отбележи, че наемодателката, на която попаднахме: - не регистрира гостите - не издава документ за плащане - нито едно от условията на обявата на КВАРТ*** Н*** не отговаряше: няма кухненски бокс за ползване, терасата (само в една от трите стаи е налична) е неизползваема и непроходима, интернет няма, само в едната стая имаше малък телевизор (връстник на черно-бялата телевизия), хазяйката си живее в апартамента - в хола ...

Жената, която ни посреща в квартирата, изиска от нас да си купим машинка за комари или мрежа, която да поставим в единствената стая с балкон (както отбелязахме затрупан с нейни вещи, неизмити стъкла на вратите, мирищещ ужасно на силна миризма от нещо). "Кана за кафе има, но се дава по желание на т.нар. хазяйка, ако тя е в настроение. В банята има бутилка веро, което се крие, за да не бъде изхабено евентуално от наемателите.Тоалетната хартия се показва само в първата минута, докато се настаните.Топла вода за банята има единствено чрез бойлера, който обаче след определено време се изключва, за да не хаби ток и се сещате какво се случва нататък.
В коридора, освен набутани сгънати килими и дървени палета има и два стари хладилника, които се ползват вместо мазе от хазяйката. В тях са натикани компоти, консерви, стари кутии и вещи, нещо като битак, но в хладилниците", пишеше в сигнала до нас, а екипът ни се увери в наличието и състоянието на въпросните хладилници и нивото на хигиенатакато цяло.
Нека добавим, че жената е добър търговец и с всяка измината минута се опитваше да вдигне цената на наема по една или друга причина. Разбира се веднага иска да предплатите, независимо дали и колко време ще останете.

ИЗВОДИТЕ ОТ НАШЕТО РАЗСЛЕДВАНЕ

Решихме лично да проверим описаното в сигнала. На място, екипът ни видя и установи всеки факт, по безспорен начин.

КАКВО ПИШЕ В УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА П******.БГ

- В секцията на интернет платформата за обяви се представя рекламна информация за оферти на трети лица.
- Че не е страна по и не поема никаква отговорност относно взаимоотношенията между потребителите на сайта и третите лица, за чиито оферти се предоставя рекламна информация.
- Че не гарантира верността на информацията в офертите, за които предоставя реклама.
- Че не е посредник при взаимоотношенията между Рекламодатели и Потребители и няма задължения по отношение на кореспонденцията и отношенията (търговски, патентни, облигационни и всякакви други) междутях или с трети лица във връзка с плащания, доставка на стоки и услуги, промоции, оферти, условия, гаранции и други, произтичащи от тези отношения, и установявани и поддържани чрез ползване от Потребителитена предоставяните от Каталога рекламни услуги.

Но, това означавал ли, че в сайта може да бъде разпространена подвеждаща търговска комуникация?

ОПИСВАМЕ ТАЗИ ИСТОРИЯ,

защото се надяваме така да бъдем от полза на нашите читатели.

Внимавайте къде резервирате!
Не се настанявайте с компромис или с надежда, че нещата ще се оправят.Никога това не се случва.
По-вероятно е да се влошават.
Искайте документ за плащане.
Проверявайте дали е лицензиран субектът, чието помещение наемате.
В крайна сметка решението винаги си е ваше.
Но, разполагате само с опредени дни за почивка.
Защо да ги съсипвате?
И защо да попадате в капана на мошеници, решили да правят пари на гърба на хората?

ПОДВЕЖДАЩА ТЪРГОВСКА КОМУНИКАЦИЯ


Рекламата и търговската комуникация в България отговарят на определениетични и професионални стандарти. Но, тя не бива и не може да е подвеждаща, заблуждаваща или да представя неверни факти за предоставени услуги и стоки.

Въпросът е и КОЙ носи отговорност, когато се заблуждават потребители?



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2547981
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930