Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2009 11:35 - Фаталността на 13-ти, ще прерасне в драматична и трудна 2010 г.
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.11.2009 15:58



 

Петък, 13-ти. Фатален ден, фатални обстоятелства, фатални политически страсти, фатални поражения на кризата.

 

Поискаха отстраняването на президента.

Аргументите обаче за това, бяха успоредни с отправените съвети и политически пазарлък. Ако той  отстъпи, всичко ще бъде туширано. Но пък демократът за силна България  Костов, лансира ултиматума за документ под който седи подписа на държавния глава по линия на някакви злоупотреби по програмата ""Петрол срещу храни" и юго ембаргото.

 

Дали е имало нарушение на юго ембаргото? Защо това се обвързва с темата за посланиците? Защо политическите битки се свеждат, не до сблъсък на аргументи, а единствено до политически шантаж и заплахи за това, кой на кого какъв компромат ще извади? Ако има истини, които са в касите на партийните централи за техните опоненти, защо те не са в Прокуратурата и защо се използват за политическо притискане и натиск?

 

Въпросите:

По хуманитарната програма на ООН за Ирак „Петрол срещу храни” има ли облагодетелстване от субект или фирма?

Има ли нарушение на ембаргото от групировка?

Кои са фирмите, чрез които са провени тези нарушения?

Защо Людмил Дионисиев и президентът на една американска компания Дейвид Чалмърс бяха осъдени от Федералния съд в Манхатън в САЩ именно за нарушаване на програмата на ООН?

С какво се е занимавала фирмата „Ирак бул ойл”?

Ако българските разузнавателни служби са имали данни, те предадени ли са на компетентните органи и защо нищо не е предприето?

 

 

Да припомня:

Според обвинителния акт на Дейвид Н.Кели от Прокуратурата в НЮ Йорк, основани на доклада на зам.директорът на ФБР Джон KLOCHAN,  Чалмърс, като  шеф на BAYOIL и DIONISSIEV участвали в схема за милиони долари в тайни комисионни на Саддам Хюсеин в Ирак . Тези тайни комисионни са платени, така че BAYOIL дружествата да  могат да продължат да участват в дейността на  продажба на иракски петрол по програмата на ООН.
Икономическите  санкции, бяха  наложени на Ирак след  неговата  инвазия  през 1990в Кувейт. Тези санкции бяха променени от Организацията на обединените нации  и Съвета за сигурност на 14-ти април 1996 година,  с приемането на Резолюция 986, която упълномощи правителството на Ирак да продава
масло, при условие, че приходите от продажби масла са депонирани в Организацията на обединените нации- наблюдавани в  банкова сметка в Манхатън. Фондовете   депозирани в тази сметка трябваше да се използват само за покупка
хуманитарните стоки в полза на иракския народ.  Купувачите на петрол и продавачите на хуманитарни стоки, обаче,  бяха избрани от режима на Саддам Хюсеин в Ирак. Иракски петрол може да бъде закупен в първа инстанция само от физически или юридически лица, които са били предоставени - или "разпределени" -- право да купуват иракски петрол от страна на правителството на Ирак.

 

Сега е важно да не забравяме ,че идва зимата и да попитаме каква ще бъде 2010?

Ето го отговорът :

Преди Коледа се очаква пиков взрив, а на пазара на труда ще излизат все повече високо квалифицирани работници . Засилва се темпът на освобождаване на персонала. 25 млрд. лв. се генерират в сивата част от икономиката. България е в челната тройка в ЕС след Италия и Румъния по ниво на сивия сектор . Отчетеният спад на икономиката от 5.8% спрямо съответния период на предходната година на НСИ е с с 1/3 по-добро от очакваното от бизнеса. Данните на статистиката за нивото на БВП и безработицата не са адекватни. Не се очаква ръст в износа, а спадът строителството е поне 50%, вместо отчетените 20%. БВП ще стигне 65 млрд.лв. От 600 млн. лв до 1 млрд.лв са параметрите на очаквания дефицит. През 2010г. Спадът на икономиката ще бъде овладян, като позитивен сценарии за развитие е малко вероятен.

 

Е дали ще има пица „Дянков” или ще се храним виртуално?

Дали е нужно ново ВНС и промяна на Конституцията ?

Страстите не стихват, а подането надолу продължава.

Спадът не е овадян, но има ли дъно на дъното?

А никой не разбира ,че вече няма пари нито за хляб, нито за зрелища .

Тогава какво – как ще спре кошмарът на конфликтите и кога?

Защото децата ни масово си тръгват – от държавата , географската дължина и реалити  манипулацията „ПРЕХОДЪТ-АГОНИЯ 20 ГОДИНИ”,  в който те не искат да участват.

Дано оцелеем за да видим финалът му   !

София, 14.11.2009 г.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529809
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031