Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2010 11:29 - УС на БНТ одобри новите трима директори на медията.
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1670 Коментари: 1 Гласове:
1



 УС на БНТ одобри новите трима директори на медията.

 

 До края на месец октомври ще бъдат готови оценките от атестациите на предаванията и решението на редакционната колегия, кои от тях ще останат в програмната схема. Това каза генералният директор на БНТ Вяра Анкова, по време на изслушванията на поканените за представяне на концепциите си кандидати за постовете - Зоя Сталева Директор Дирекция "Технологии и технически средства", Петя Стоянова за заемане на поста Директор Дирекция „Маркетинг и реклама” и  Екатерина Генова за заемане на поста Директор Дирекция „БНТ Свят и региони”.

 

 

Сред стратегическите задачи на БНТ е стартирането през февруари  2011г.  на  регионалната програма БНТ София и създаването на условия за многоканално излъчване на програмите.

 

Сред промените в технологиите, които планира Зоя  Сталева е неизбежното отпадане  на  формата 4:3,  който "дразни окото на зрителя" и заменянето му с европейския формат 16: 9 със стерео звук. Сайтът на националната телевизия bnt.bg  ще бъде алтернатива на новините и основният канал, посочи тя. По думите на Сталева през 2011 трябва да завърши въвеждането на технологията Avid  и да бъдат подменени DVCPro камкодерите за новините с камкодери    SD HD с карти.

 

За Петя Стоянова, която ще оглави дирекция „Маркетинг и реклама” на БНТ – работата в обществената телевизия е кауза и заради веруюто и, че медията има потенциал да заема своето достойно място през следващите години. Сред акцентите в програмата и са – дефиниране на визията на телевизионната компания, да бъде преведена визията чрез постоянна релативна комуникация с ключовите аудитории – медиа шопове, рекламни агенции, държавните институции, зрителите. В търговската политика ценообразуването ще бъде функция от рейтингите на предаването, възвращаемостта на направените инвестиции, пазарната конюнктура и разбира се отново зрителският интерес . Като реална програма минимум Стоянова посочи повишаването на рекламните приходи в следващите две години с до 20-30%

 Светът живее в новите измерения на глобалните комуникации. За това е естествен стремежът на обществената телевизия да обедини международната и регионалните програми в обща дирекция „БНТ – Свят и региони”.  Генова подчерта, че международната програма на обществената телевизия  е стратегическа комуникационна платформа за държавата, както в посока на провеждането на външната политика, така и за информирането на европейската аудитория. БНТ "Свят и региони" ще има два поли тематични канали, като се сменя профила на сателитния канал, а програмата му няма да е насочена само към диаспората в чужбина, но и към другите националности.

 

Сред очакванията са тв каналът да бъде разработен като рекламна платформа, като ще бъде обявена процедура за обществена поръчка за търсене на нови разпространители. Акцента в културно-информационната линия се запазва, като ще бъде разширена и образователната продукция.  Международната програма предвижда да излъчва и съвместни информационна блокове с регионалните центрове.

 

©Иван Върбанов, 23 09 2010



Тагове:   новите,   бнт,   одобри,   медията,


Гласувай:
1



1. анонимен - Сега вече
24.09.2010 20:59
няма опозиция и неудобни въпроси и всичко ще тръгне по мед и катран .... :)
Нещо като "Кръгом и пак напред !"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2548058
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930