Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 22:13 - Google влиза в битка за британските зрители
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
0



Google влиза в битка за британските зрители Иван Върбанов

Google прави своята дългоочаквана инвазия на телевизионния пазар в Обединеното кралство с пускането през юли на нов продукт – Android декодери, произведени от Sony. Нововъведението ще даде възможност на британците, докато гледат на своите плазмени екрани филми, музикални клипове, концерти на живо и любимите си тв програми, едновременно с това да имат и достъп до цялото виртуално пространство и свободно да сърфират в глобалната мрежа. 
Този агресивен ход на американската интернет и софтуерна корпорация идва в отговор на очакваното по-масирано позициониране от страна на Apple на пазара в нишата Smart TV, като така „Ябълката“ ще се конкурира директно не само с интернет гиганта Google, но и със Samsung, Sony и LG. Атаката на големите играчи всъщност предвещава отварянето и развиването на един нов, макар и все още зараждащ се жанров пазар в сферата на развлеченията, който има претенцията да провокира мини революция в интернет. 
В името на тази нова търговска битка Google реши да влезе в партньорство със Sony, като в резултат на сътрудничество, интернет гигантът пуска в обръщение съвсем новите по рода си приставки за интернет-телевизията си, които ще са в разпространителската мрежа във Великобритания от 16 юли, срещу скромната цена от Ј 200 - Ј 300. Новият продукт, който ще функционира със софтуер, съвместим с Android за смартфоните, ще позволява на зрителите да имат достъп до популярни онлайн платформи като Twitter и iPlayer на Би Би Си, докато гледат ефирната програма на предпочитан от тях тв канал. 
Със старта на Google TV през октомври 2010 г. в САЩ компанията даде старт на силна и бърза битка, която се разрази между интернет компаниите. Резултатите недвусмислено доказват това - близо един милион телевизори, включени към интернет, бяха продадени във Великобритания през 2010 г., а за последната година според обявените до момента данни продажбите надхвърлят 10 милиона. 
За разлика от интернет приставката на Apple, която може да се закупи само за Ј 100, произведените от Sony Set-top кутии за Google TV на практика телепортират целия онлайн свят на големия екран, включително личната комуникация през електронната поща и социалните мрежи. 
Убедително преимущество на Google пред неговите съперници е фактът, че използваният софтуер вече е въведен и е в експлоатация от мобилните телефони, таблетните компютри и интернет браузърите. 
Телевизионните продукти на Google – в това число и струващия Ј 200 интернет плеър NSZ-GS7 и blu-ray плеъра NSZ-GP9 идват с новото модерно дистанционно интернет управление, което оперира с една от най-разпространените съвременни клавиатурни подредби - QWERTY.
Съвер Котъри, шеф на департамента за международно развитие на Google TV, лаконично коментира : „Смятам, че тази нова възможност за потребителите, която им подарява новия продукт, е началото на едно дълго, голямо и незабравимо пътуване към новите възможности и пълнотата на удоволствията, които са възможни в днешния дигитален интерактивен свят.“
"Ние вярваме, че свързването на телевизорите с интернет ще донесе огромни ползи за развитието и начина на комуникацията, производството и потребяването на медийното съдържание“, заключи Съвер Котъри. 
Разбира се, съвсем находчиво, създаването на сайта за видеосподеляне You Tube от страна на Google тласна в правилната посока поведението на потребителите, които истерично и масово започнаха да се сдобиват с новия тип „умни телевизори“ и съответните революционни приставки и приложения, за да се наслаждават на повече интерактивни аудио-визуални продукти, сред които са и качените от самите тях любими си преживявания или споделени истории – вариращи от клипове с лудориите на своите домашни любимци, до лични колекции с филми и музика, както и записи на „лайв“ концерти на любими изпълнители и банди. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2551758
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930