Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2012 11:57 - ЗАСЛУЖЕНИ АПЛОДИСМЕНТИ ЗА "ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА"
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2012 22:40


ЗАСЛУЖЕНИ АПЛОДИСМЕНТИ ЗА "ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА"        

Иван Върбанов


Поздравления за всички артисти от спектакъла "ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА" - солисти, балет, оркестър!

Прекрасно решение на режисьора Юлия Кръстева, сценографията и костюмите на ЕЛЕНА ШОПОВА са уникални : оригинално модерно решение, пестелива конструкция, но компенсирана от внушителни видео-проекции с ярки послания от езика и комуникацията на 21 век. Художественото осветление е сред основния инструментариум подпомагащ силата на сценичните решения.

Букетът от солисти на сцената съчетава умението, богатството на тембрите и стабилността на старата школа на певци като Димитър Станчев, Стоил Георгиев, Иванка Нинова, до които обаче съвсем професионално и равностойно се защитават младите Атанас Младенов, Краси Динев, Силвия Тенева. Очарователни са поддържащите персонажи на Петя Петрова и Анна Гавраилова - които сърцато и майсторски се превъплащават в образите на смърфовете.

Искренността на целия спектакъл, истинността на повествованието в приказното измерение са 
заразяващи и увличащи. За това, съвсем заслужени бяха взривовете от аплодисменти за всеки един от персонажите. Музиката на Парашкев Хаджиев е трудна за интерпретация, със съвременно звучене - на места като филмова музика, изисква прецизност в интонирането и постигането на ансамбловост. Оркестърът бе изключително устойчив под палката на Маестро БОБИ СПАСОВ.

Присъствието на балетисти от Националното хореографско училище е ярко и на места е контрапункт на музика и действие, което доразвива спектакъла в плоскостта на пълнота, плътност на багри, внушения и емоции. Игривите импровизации от фигури и стъпки характерни за фолклора, които умело бяха вплетени върху пулса на симфоничния оркестър и оперната партитура, са определено изненадващо ярко решение на хореографа Мария Гезенчова, която е извела танцьорите в прецизността и презентацията им, до нивата на модерните сценични тенденции в танца.

ЗАСЛУЖЕНИ АПЛОДИСМЕНТИ! СПЕКТАКЪЛЪТ Е ПОВЕЧЕ ОТ ПРИКАЗКА, ПОВЕЧЕ ОТ ДЕТСКА ОПЕРА, ПОВЕЧЕ ОТ СЪЗЕРЦАНИЕ НА ВЪОБРАЖАЕМИЯ СВЯТ НА ПРИТЧАТА ЗА БРАТЯТА И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА. ТОВА Е ПРЕЖИВЯВАНЕ, КОЕТО ЩЕ ВИ НАКАРА ДА СЕ УСМИХНЕТЕ И ДА ВЪРНЕТЕ СПОМЕНИТЕ ОТ ДЕТСТВОТО СИ. ПОНЕ ЗА МЕН БЕ ТАКА. НА ДОБЪР ЧАС НА ВСИЧКИ СПЕКТАКЛИ!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2552095
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930