Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2013 15:28 - Балет „Арабеск” сътворява удивителна и различна „Кармен”
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 2215 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.03.2013 15:35


  Балет „Арабеск” сътворява удивителна и различна „Кармен”

image

Иван Върбанов



Тази вечер /23 март/ в залата на Музикалния театър, се състоя третата премиера на най-новата продукция на балет „Арабеск” – Carmen collection.

Модерна и красива постановка, с неочаквано смело и новаторско оригинално решение, неповторимост на идеите, искреност и правдивост на вплетената история - стъпваща върху новелата „Кармен” на Проспер Мериме. Музиката на Петър Дундаков е удивителна – ескизи от операта на Бизе, която модулира в тоналности, акорди и интервали генериращи нова музикална стилистика, звучност и композиционни структури. Тя е идеалната основа, върху която се случва обаянието, което извира от танците създадени от необятния креативен талант на Боряна Сечанова - творец, който чертае новите хоризонти на развитие на модерния балет.
Фонограмата е записана от Симфоничния оркестър на БНР. image image  








                                







Сценографията и костюмите са дело на Николина Костова – Богданова.

Пространството е овладяно умно, пестеливо, находчиво. Николина Костова използва светлинни огледални проектори, за да маркира геометрията на мизансцена. Рунд - хоризонтън е изграден от огромен екран, на който се проектира в различни измерения луната, но без баналността на познатата стилистика или натрапчивата претенция на други автори, решили чрез видеото да заместят декорите. Николина Костова е прецизна и точна в поставеното художествено осветление. Моделира го майсторски, като придава реалистичност на картините. Борави със светлината майсторски, за да прекрои пространството. Костюмите са съвременни, а идеята за модно дефиле по време на спектакъла е намигване към модната къща – партньор на спектакъла, и демонстрация на творческото й вдъхновение, пропито от червено – черната страст и изтънчените силуети на моделите.

image  
      Вижте този спектакъл, който ще ви донесе насладата от танца, музиката, театъра, кинота, страстта, любовта, великолепието и пленителния чар на живото изкуство!  


    Комплименти за танцьорите - енергия, актьорско присъствие, двигателна и пластична класа!!!! Браво на Ангелина Гаврилова и Даниела Иванова, Асен Наков, Стефан Вучов, Мариана Крънчева, Таня Кацарова, Васил Дипчиков, Валери Миленков, Иван Маринов, Теодора Стефанова, Александра Савова, Виктория Петрова, Марина Попова, Мария Касабова, Стефка Табакова, Петя Колева, Иван Иванов, Филип Миланов!!!!!!

 ###  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529661
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031