Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 23:17 - НУТИ ОТКРИВА СВОЯ ТАНЦОВА ШКОЛА
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 2009 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.06.2013 23:25


   НУТИ ОТКРИВА СВОЯ ТАНЦОВА ШКОЛА
image  Иван Върбанов
Националното училище за танцово изкуство /НУТИ/стартира Танцова школа по класически балет, български фолклорен и модерен танци. Идеята е на директорът на училището - Анна Донева, която бе заложена в мениджърската й концепция. Администрирането на всички дейности на Танцовата школа е поверено на родителското настоятелство на НУТИ.

„Приемните изпити сме насрочили за 29 и 30 юни. Мисията ни е да откриваме бъдещите таланти в сферата на танцовото изкуство, които да обучаваме професионално. Всяко дете от 1 до 7 клас може да се яви на изпит, независимо дали преди е танцувало или не. Ние искаме повече подрастващи да опознаят и да усетят магията на танца. Ще се радваме, ако възпитаниците на Танцовата школа развият своя потенциал и продължат обучението си в НУТИ“, коментира директорът на институцията Анна Донева.

По думите й, кандидатите ще бъдат подбрани след комплексна оценка на физическите данни, притежаваните музикалност и артистичност. За всяка отделна специалност – класически балет, български фолклорен и модерен танц има и определен набор от движения, които трябва покажат кандидатите.
Подробностите са описани и качени на сайта на НУТИ /www.nutibg.com/.

„Уверени сме, че с тази нова и полезна инициатива, ще създадем и спокойствие в родителите на децата с интерес към танца. Защото, от една страна гарантираме професионалното образование и развитие на учениците ни в танцовото изкуство, а успоредно с това предлагаме и общообразователна подготовка, която осигурява заетостта на нашите възпитаници през целия ден. В Школата ще преподават доайени на българското балетно изкуство, които ще предадат своя опит и умения на младите танцьори, като така ще съхраним националната традицията и ще заложим на благородния дух на приемствеността“, обясни Анна Донева.

Занятията в Школата за подготовка на бъдещите балетни, фолклорни и модерни танцьори ще започнат от 1 октомври 2013 г. в сградата на НУТИ в столицата на бул.”Шипченски проход” № 48 и ще бъдат два пъти седмично, а месечната такса е на стойност 45.00 лв.

„Ще работим в дух на колаборация и сътрудничество с вече изградените подобни танцови школи в страната. Ще се опитаме да създадем и общи проекти или фестивални събития. За нас е важно Националното училище за танцово изкуство - като единствената образователна институция за професионално обучение в областта на танцовите изкуства на класическия балет, модерния танц и българския фолклорен танц в България и Балкански регион, да отстоява професионалните стандарти и чрез обучението да гарантира изграждането на висококвалифицирани изпълнители в професионалната област на танцовите изкуства. Призоваваме всички колеги да работим за общата кауза - изграждането на престижа и утвърждаването на модела на националната ни танцова и образователна култура“, обобщава директорът на НУТИ Анна Донева.
###
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2555826
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930