Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2013 22:04 - Двойкаджия в клиника „Хармония”
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 31.08.2013 22:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДВОЙКАДЖИЯ В КЛИНИКА "ХАРМОНИЯ"

image

Иван Върбанов


Започва да става тягостно. Чувствам, че въпреки усилията ми да се овладея, вълната от притеснения, стрес, грижи, неприятности, тегоби напира и ще скъса бента ограден от желанието ми да се справям с живота успешно.

Все по-трудно за мен, и хората около мен е да реализираме желанието си да живеем достойно, приятно и добре. И заради фалита на дух и ценности, и заради девалвацията на доходите, които според книгите трябва да ни гарантират нормално съществуване. Не мога да асимилирам в съзнанието си, че тичаме до голяма степен само за сметките и хляба си. Това ли е мотивът и голямата цел – да оцеляваме?

И точно заради него - оцеляването, все повече и повече стават хищниците ловувайки в реалността, караща ни да сървайвАМЕ, налагаща ни цинично и безалтернативно законите на джунглата.

Залива ни злоба, мъст, агресия, сговор в глутници, надпревара кой да избута първи другия с лакти, атаки на освирепели човекоподобни клонинги водени от гласа на егото си, затвърждаващи на нови територии ден и нощ мантрата „По-силният винаги побеждава”!

Добротата, моралът, честността, духовността, светлината са заглушавани ежеминутно. Под апатичните и пасивни погледи на онези, които до вчера държаха факлите на огъня.

§
Все по-често виждам около себе си хора, останали сами – разведени, живеещи само с детето си, или просто самотници. И такива, които искат да бъдат единаци, заради собствената си сигурност. Отказвам да разбера доводите им: „Сам ми е по-лесно да оцелявам. Не искам да се обвързвам. Не мога. А и как в днешно време, как да си го позволя?!”

§
Понякога ми се струва, че маратонът, в който се състезавам със собствената си обреченост да бъда двойкаджия в училището на живота - клиника "Хармония", никога няма да свърши. Почивам, за да отпия от надеждата, докато рекламите измамно ми продават поредния шперц към нови измамни хоризонти. Плюя гневно, поемам глътка радиоактивен въздух и с всичка сила се втурвам в матричния кръг да надбягам сянката на лимитирания предел. В името на детето си.

§
Абсурдите са навсякъде.
….Джебчийка обира пътник в тролея. Той вика за помощ. Всички мълчат…/сякаш с инертността си, се солидаризират мислено с мургавата престъпничката/
…Топлофикация съди старец, заради дългове от преди 10 години. Човекът няма топло в къщата си. Съдът отсъжда да се взимат 100 лв. от пенсията му в продължение на години. Човекът гладува и плаща. И след месец, нови сметки – заради тръбите в стената, които минават около него…
….чувам в автобуса: - Мамо, гладна съм….. – Днес, нали яде?....
…..задава се 80-ти ден на протести….А „висшата каста” се смее цинично и сипе подигравки зад стените на бялата къща, наричайки оспорващите ги – неудачници, наивници и какво ли още не….
….все по-често се случва да отделяш от хляба си, за да платиш на лекар….

§
Да бъдем роби в държавата си, или да бъдем роби другаде?
Масово българите бягат. Мои познати емигрираха в Канада, Лондон, Мелбърн. Няма значение на колко са – на 20, на 40, или на 60. Решително бягат от филма, който ни прожектират.
А ние, според приемащите сънародниците ни, живеем в демокрация.
Без да знаем какво предстои.
....в клиника „Хармония”.....

§
Не зная кое е по-страшното: по-малко филии хляб на масата, или мъждукащата светлина от прегорелия фитил, потопен в сиянието на мечтите. Мисля, че ще успея да закова поне тройка в училището на живота. Преди да настъпи предизвестената световна война, потопът и поредното ми прераждане.

Натискам дистанционното, за да спра този филм.
Дистанционното е счупено.
Ще го изгледам до края!
В клиника „Хармония”.

###



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529298
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031