Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2013 17:47 - КОЙ ПЛАЩА ЗА ВНУШЕНИЯТА ВЪВ ФИЛМА НА СТЕЙСИ ДУЛИ ЗА СЛЪНЧЕВ БРЯГ?
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 2229 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.10.2013 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КОЙ ПЛАЩА ЗА ВНУШЕНИЯТА ВЪВ ФИЛМА НА СТЕЙСИ ДУЛИ ЗА СЛЪНЧЕВ БРЯГ?

image


Иван Върбанов


Би Би Си 3 излъчи с две повторения лентата на Стейски Дули за к.к. "Слънчев бряг". В центъра на вниманието й е интересът към родния ни курорт, като увеселителен туризъм.

Въпросите днес са: дали този сегмент на туризъм трябва да се развива, да се насърчава и дали е уместна и наложителна регулацията му?

Знам, контролът върху начина и вида на забавленията на когото и да било в 21 век е неуместен, до колкото той не застрашава живота на гражданите, законите и нормите  в съответната държава.

И все пак, възможно е с пазарни и маркетингови инструменти да се овладее ситуацията. Представете си, какво би било поведението на всеки чуждестранен потребител, ако той трябва да заплати определена цена, глоба или да подпише декларация по време на пребиваването си в хотел или комплекс; ако му бъде съставен съответния акт.

Апропо, колко такива акта на малолетни в баровете са направени? Какви са действията на ДВСК и НАП? Какво е направила местната полиция? Има ли задържани за хулиганство? Има ли изгонени от страната ни за безобразно поведени? НЕ? Тогава, защо се чудим!

НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА.
НО, ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОДАВАМЕ ЗАРАДИ ПЕЧАЛБАТА?
Споко, с темповете на бетониране на Черноморието ни, съвсем скоро проблемите ще изчезнат! Заедно с курортите ни!  Трябва само малко да потърпим – до година, две, ще ни  оправят!

Не приемам тезата на Дули във филма, че България е бедна страна и за това приема всякакъв вид туризъм. Добре,  журналистката търси и е  уловила с камерата реалити епизоди, които показва. Но, препоръчително е ПР-ите в туризма да се замислят и да си отговорят на въпросите: случайни ли са тези филми /имам предвид и нашумелия наскоро датски серила Sommer i Sunny Beach/?  Защо  филмът на Дули не се комуникира от нас в друг ракурс:  експонирането на  разгула и ниската култура на британците, които показват истинското си лице в нашата страна?

Не мога да приема воайорството и пасивността на търговците и местните власти, които в името на  високите  обороти са съпричастни с вилнеещите  ВИП тинейджъри, които се надпреварват да скачат от балконите на хотелите в басейни без вода, опитват се да погълнат целия произведен фалшив алкохол у нас и да погълнат всякакви екстазни стимулиращи възкресението продукти. 

Направо ме сърбят ръцете  да продуцирам реалити от събрани заснети видеа със скрити камери по хотелите, което да покажем по телевизиите в Европа.

ХАЙДЕ ПО- СЕРИОЗНО!
Източна Европа не е задният двор на Стария континент. Трябва да помислим о`време за собствения си имидж и респект към България. Но, във времена на криза, интересът клати феса. Та, кой днес има най- голяма изгода от тази ситуация – хотелиерите и собствениците на заведения, които реализират космически обороти за сегашното време. И законотворците, които са подвластни на „ухажването“ и „убеждаването“ от страна на лобистите в туристическата индустрия за компромиси, толеранс и липса на правила.
Нали наркотиците, сексът и алкохолът не са забранени в Обединеното Кралство, и британците не ги консумират  само у нас?


ВЪПРОСЪТ Е:

КОЙ ПЛАЩА ЗА ВНУШЕНИЯТА И ИЗВОДЪТ НА СТЕЙСИ ДУЛИ: БЪЛГАРИЯ НЕ Е ДОБРА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ?

ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ ТУК!

Не искам подобен имидж и филми, камо ли да се случи същото с Пампорово, Боровец и Банско!

###




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2555331
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930