Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2015 23:59 - Протестите продължават. А сега накъде?
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1109 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2015 00:06


 Протестите продължават. А сега накъде?

image

 

Иван Върбанов

СЕМ прие ръководството на БНР, по настояване на радиошефовете, за да чуе гледната точка на управата на обществената медия по Радиоказуса - 10%. Всички тези, обяснения, мотивации и екшън намерения за действия бяха преразказани отново. Надзорниците препоръчаха да се възстанови диалогът с хората. Даже бе изразено притеснение от липсата на такъв.

Оперативното ръководство е задължение единствено и само на мениджърите, които получават "короната" и заплатите си за това - да управляват. Кризата пък не бива да се отрази на работата на БНР, по отношение на предоставянето на съдържание/информация. Иначе, интересът на нацията, която плаща за издръжката на медията, ще бъде нарушен!

Може ли да бъде намерен начин за възстановяване на диалога от страна на управляващото тяло с протестиращите? През какви компромиси минава той? Има ли нагласа за договорки или този етап е безвъзвратно вече в миналото? Допустимо ли е и в каква степен е нужно самоуправлението в обществената медия? Защо редколегиите ги няма и не им се дава възможност да участват в само/регулацията?

В основата на цялата кризисна ситуация, според мен, е късогледството и фундаменталната грешка да не бъде разчетено правилно изискването за 10-те процента редукция. То бе размахано като призрачна драматична дилема "Рязане на пари или хора", а не бе осмислена и приложена заложената философия за редукция на администрацията, която е в тежест на бюджета.

И сега накъде? Недоволните писаха писма, които оставаха без отговори. После бяха инициирани срещи, които се превръщаха в назидателни монолози или другарски съд над грешниците. Бе запален и казанът на противопоставянето, чиито огън бе подхранван от интриги, лъжи, манипулации, кирливи ризи, пропаганда през криви огледала, подмяна на истината. Диалог? Дори и да има кой да говори, вече няма кой да слуша!

Нужни са нови принципи, работеща формула и доверие в екип, който да проведе необходимите реформаторски действия в БНР. Те трябва да получат легитимацията и съмишленичеството на радиоколегията.

Трансформацията продължава. Явно реформата ще се случи през гласа на хората.

Нека да бъде! Let it Be!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2556273
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930