Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2016 23:08 - Политически интриги в навечерието на 3-ти март!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.02.2016 23:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Иван Върбанов

image








Броени дни преди да отпразнуваме на 3-ти март - Националния празник на страната, тази година ще отбележим 138 г. от освобождението на България от турско РОБСТВО, бе разигран отлично режисирана политическа интрига, целяща да подсили ефекта на кампанията по подмяната на факти от националната ни история и да ни тласне към конфронтация. Парламентарният ход за създаването на Комисия (по идеята на ДПС),която да разследва възможната намеса на Турция и Русия във вътрешната политика на България, доведе до изостряне на междудържавните отношения и размяна на дипломатически ноти. Ескалацията обаче бе регистрирана между представители на българската и руската страна. Явно, този, който бе „провокирал“ скандала добре е калкулирал турболенциите от самата ситуация.

А какво ни показа тя? Че руснаците добре помнят общата ни история. Че няма да позволят да бъдат изтрити фактите за освобождението на славянските им братя от злото на фашизма, а преди това и от петвековното турско иго. Че няма да позволят да бъде подменена или интерпретирана историята. Че отвън се следи подробно какво точно се случва у нас и се следят игрите на българската политическа класа, която неистово се опитва да пренаписва най-важните страници от историята и да кодира разнопосочни послания в паметта на по-младите поколения.

Родното ни Външно си позволи да препоръча на Руската федерация да има конструктивно отношение и принос за решаването на най-важните международни проблеми. Еха, България препоръчва на Русия как да се държи, чрез изявление на говорителя на ресорното министерство! Ама, че гаф!

Апропо, по време на брифинга на Мария Захарова – говорител на Министерството на външните работи на Руската Федерация, журналист от Медия Мост България направи изключително точното уточнение, че позицията и мнението на българските политици не съвпадат и не изразяват винаги мнението и позицията на българския народ. А той помни и уважава приноса на своите братя, които са го освободили.

Не искам да си мисля, че към многобройните  опити да бъде направена генерална подмяна на историята ни може да бъде причислена и евентуална интерпретация на идването на руските войни, които освободиха своите братя славяни от петвековното турско иго и се противопоставиха на хитлерофашизма, като „външна намеса от страна на Русия".  Или тази картина трябва да бъде част от новото хипнотично промиване на мозъците на младото поколение, на което се обяснява, че в България е имало единствено турско присъствие и т.н. нелепости?

Ясни ли са пораженията от парламентарния акт за създаването на специалната комисия? И то проектирана върху целия спектър от двустранните ни отношения, в това число и върху набиращата все по-голяма височина вълна на очаквани руски туристи, които ще се насочат това лято към България.

Разбраха ли нашите умни глави в Парламента, че допуснаха груба грешка с този глупав ход, който имаше за цел да изпълни определена поръчка, но взриви и дискредитира авторите и поддръжниците на идеята?!

Срамни и груби грешки, господа политици!

Българският народ знае, помни и вижда всичко – и своето минало, и своето настояще!

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2556384
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930