Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2016 13:26 - Честит 4-ти рожден ден на Радио Бинар – БНР!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2016 14:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image


Иван Върбанов

Стартът на Радио Бин@р – БНР бе на 19 юли 2012 г., само няколко дни след идването ми в БНР и бе първата ми PR-кампания, която имах удоволствие да проведа за колегите си в обществената медия.

Новият глас в модерната дигитална среда започна с 2 пъти по 3 часа видеоблок „на живо” и стрийминг, със 7 денонощни музикални канала, в които имаше ротация на всички музикални жанрове.

БНР направи тогава своята революционна крачка. Защото  Бин@р  е модерна кросмедия, която дава възможност на аудиторията си да излезе от матрицата на очакваното, като слушателят  става и зрител, и участник в социална мрежа. Потребителят на информация, в съзвучие с най-новите тенденции на използване на съдържанието, може сам да програмира всичко – да надгражда плейлистите, да се включи „на живо” с картина в програмата,  да получи информация сега и веднага, да изгледа и чуе любимото си предаване във време по свой избор.  

Бин@р очерта гранична сфера между технологиите и езиковите средства на радиото, телевизията и социалните мрежи. Сред преимуществата на медията са креативността, провокацията към младите, безграничният обхват на пренос на съдържанието, преодоляването на времето и пространството.

Такива реализирани проекти и днес все още са рядкост в Европа, а притежаването на платформата в медийния портфейл на БНР затвърждава водещите позиции в най-нова технологична област на Радиото. Заслугата за старта на проекта са на тогавашния генерален директор на БНР Валерий Тодоров и Паулиана Новакова, която оглави Бин@р. В последващите мандати не всички мениджъри успяха да възприемат и осмислят потенциала на платформата, за да я развиват стратегически. Но тя все пак устоя и продължава своя живот.

Ролята на Бин@р е фундаментална. Чрез проекта БНР успя да се следва един от водещите приоритетите на обществената медия – привличането на аудитория от всички възрасти.  Програмата на Бин@р не е адресирана само към младежката аудитория, но и към всички активни хора, които живеят и комуникират чрез четвъртото измерение интернет.  Разбира се с уговорката, че Бин@р  не нито радио в интернет, доколкото всички ние вече слушаме онлайн радиопрограмите на своите мобилни устройства, нито има претенцията да е телевизионния канал на БНР.

Бин@р  създаде своя оригинална програма, подсайтове на предавания, 24- музикални жанрови канала, live streaming /живо излъчване/ на значими културни и обществени събития, в това число и международните срещи и журналистическите дискусии инициирани от СБЖ, огромен видеоархив. Бин@р  отговори на новия език на комуникацията на 21 век, като прояви чрез себе си новата форма на медиите – медийният микс. Звук, картина, текст, жива връзка с потребителите на съдържанието, неограничено покритие 24/7.

Бин@р  е уникален проект, който предоставя линейни и нелинейни медийни услуги.
Бин@р  е всичко това и много повече...

Пожелавам на целия екип на Бин@р – Милен, Антония, Белослава, Невена, Ивайло, Иван, Веселина, Азад, Илиян, Ружин, Александър, Здравко, Зен, Елиана, Ирина, Йордан, Гюрга, Людмил, Светлана, Стефан, Антон, Анатолий, Андрей, Алекс, Боян, Тони, Доли, Ива, Петър, Николина, Нинко, Весо, Йосиф и новите колеги, нестихващите ентусиазъм, дързост, неуморност и креативност да продължават да Ви водят напред и нагоре! Преодолявайте с лекота и находчивост всички предизвикателства по пътя си, развивайте във всички посоки съдържанието, не спирайте да търсите новите посоки и хоризонти! На крилата на най-смелите си мечти и вдъхновение летете отвъд границите на консервативното, очакваното и вече сътвореното. С пулса на младежкия дух бъдете винаги първи в новия мултимедиен свят, отвъд схемата.

Честит празник!

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2552028
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930