Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 12:07 - СОЛИДАРНОСТ С КОЛЕГИТЕ ОТ КАЗАНЛЪК!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СОЛИДАРНОСТ С КОЛЕГИТЕ ОТ КАЗАНЛЪК!

Иван Върбанов

Солидаризирам се с колегите от местните и национални медии, които запалиха свещичка в памет на загиващата журналистика в България пред Община Казанлък.

Недопустимо и неприемливо е изказването на председателя на Общинския съвет в града Николай Златанов, че с работата си журналистите разваляли имиджа на общината. Поводът бе репортаж за сбиване на роми в първия учебен ден.

Политиците и властите в България е крайно време да разберат, че журналистите, особено в регионалните медии, не са придворни слуги никому. Те нямат и отговорността да са ПР-канали на кметствата и техните структури. Тяхната мисия е да бъдат гласа на обществото, да бъдат дори активен посредник между проблемите на хората и местната власт.

Ролята на регионалните медии е огромна, защото те са натоварени с важната мисия да спомагат за решаването на проблемите в регионите и да бъдат медиатор в диалога между гражданите и институциите. Ежедневната работа на журналистите от регионалните медии е изключително жива и активна, а способността й да вълнува и да провокира е в унисон с мисията журналистиката да бъде в служба на обществото. Именно регионалните медии пишат летописа на малките градове, в чието ежедневие се крие неповторим колорит и традиции.

Всеки опит да бъде давана оценка на работата на журналистите и медии от страна на политиците за мен е безапелационен опит за натиск, а критиките от страна на властимащите към колегията - самозабравяне и злоупотреба със служебно положение.

Имаме нужда от силни медии, които информират, задават позиции и гледни точки, формират мнението на обществото. Медиите са коректив на властта.
Колеги, продължавайте без страх, достойно и честно да изпълнявате своя дълг.

Журналистиката не е престъпление!
Свободата зависи от нас!
Солидарност, достойнство, права!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529231
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031