Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2019 13:29 - ЛИЧНА ПОЗИЦИЯ
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2019 17:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                          ЛИЧНА ПОЗИЦИЯ

София, 22.07.2019 г.

Чудя се на журналистка, която се е "изляла" във Фейсбук по адрес на нашата организация. Плюла, сипала хули, даже публично скастрила себе си и се обвинила защо членува при нас ...

Мила, по-голяма излагация не съм си представял, че може да има. Всичко е свободна воля. Имаш избор за всичко в живота си. Възползвай се от това право.

Да сипеш жлъч по адрес на нашата общност, в която членуват над 5 000 члена и е с над 120-годишна история, е меко казано стъписващо и неприемливо. Бих казал - срамно и недостойно!

Ние сме независима организация, не сме финансирани от никого - нито от държавния бюджет, нито от фондации на чужди правителства, не получаваме грантове.

Ние сме най-голямата професионално-творческа и синдикална журналистическа организация, член на Международната и Европейската федерации. Дейностите, кампаниите и каузите ни са много. За всички тях, за битките в името на колегията - в защита на журналистическия труд, криминализирането на посегателствата срещу журналисти, за въвеждането на задължителни колективни трудови договори във всички медии и ред още законодателни инициативи, можеш да прочетеш на сайта ни.

Ежедневно сме на поста си и осигуряваме защита по различни казуси на колеги. Да ти припомня ли: стачките в БНР, казуса с Радио България, подкрепата за музикалните състави, защитата при нападенията и саморазправи с журналисти, неизплатените заплати в “Стандарт”, поредицата от реакции срещу решения и правните безумства на властта на територията на медиите и журналистиката ...

Няма смисъл, защото ти прекрасно знаеш фактите, но се правиш, че те не съществуват.

Всички ние сме нашата организация - тя се олицетворява от всеки един от нас.

Солидарни сме в отстояването на правата на гилдията, достойни и единни защитаваме професионалните и етични стандарти, свободите и ценностите на демокрацията, пазейки традицията на съграденото от поколенията в професията преди нас .

Силни сме, защото сме заедно.

В това е смисълът.

Явно не си го разбрала, не искаш, а може би - просто не можеш.
Или така ти е поръчано?!

Не търси причината за собствената си неудовлетвореност в някой друг. Не проектирай безпочвен гняв към другите. По - правилно и мъдро би било е да се вгледаш в себе си и да намериш отговорите в сърцето си - честно, с любов и доброта.

И най-важното: с уважение и респект към Истината.

Ако имаш силата да го направиш … поне пред себе си !!!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529112
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031