Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2020 22:14 - "ЗЛАТЕН ВЕК" ЗА БАРИТОНА ВЛАДИМИР СТОЯНОВ
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.02.2020 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Нюз БГ Репортер
04-02-2020 г.



Българският баритон Владимир Стоянов бе удостоен с най-високото отличие на Министерството на кулутарата - "Златен век", за приноса му в развитието на българското оперно изкуство и популяризирането му по световните сцени.
Наградата бе връчена на специална церемония в културното ведоство от зам.-министър Румен Димитров.

Сред официалните представители бяха: съветника на министъра на културата доц. д-р Венцислав Велев, директора на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ Елиянка Михайлова и на директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов, чието е предложението за отличаването на именития ни артист. 

image

Владимир Стоянов е един от най-големите баритони на нашето време. „В галактиката на оперните театри той е най-търсеният баритон в Италия и не само, със спектакли в театър „Реал” в Мадрид, в почти цяла Испания, в Европа. В по-далечен план му предстои и откриване на сезона в „Сан Франциско опера”. Един от нашите съвременни артисти, които не забравят България и на всяка една моя покана той винаги се е отзовавал и е взривявал публиката”, посочи акад. Карталов, като му пожела настоящото отличие да бъде още една широко отворена врата към родината и нейните сцени.  

Владимир Стоянов благодари за високото отличие, както и за взаимната работа през годините с Националната опера и балет. „Приемам това голямо отличие като израз на огромно признание - първо към българското оперно изкуство, защото смятам, че операта в България е била и е на изключително високо ниво и аз, като представител на това изкуство по света, винаги съм ходел с високо вдигната глава, защото пътят, по който се движа, е утъпкан от големи имена. И наистина съм щастлив, за мен е чест и удовлетворение да представям страната си по този път”, сподели Владимир Стоянов и благодари за огромното признание на Министерството на културата.  

Големият български баритон Владимир Стоянов спечели международно признание като един от водещите изпълнители на световната оперна сцена. Талантът му го прави един от най-търсените оперни певци, особено благодарение на творбите на Джузепе Верди в репертоара му. Работил е с някои от най-именитите диригенти, като Рикардо Мути, Марис Янсонс, Сейджи Озава, Джанлуиджи Джелмети, Енрике Мацола и др.  

На 4 февруари от 19 ч. Владимир Стоянов ще гостува в Софийската опера и балет в галаспектакъла „Риголето” от Джузепе Верди, в едноименната коронна за него роля.

image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2551735
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930