Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2020 19:33 - НИКОЛАЙ ДОЙНОВ РАЗПИТВА В ЕФИР КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ ЗА СЪСТОЯНИЕТО МУ, СЛЕД КАТО БИЗНЕСМЕНЪТ БЕ ПОВАЛЕН ОТ КОРОНАВИРУС
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Иван /Борислав/ Върбанов
19 март 2020 г.

Лицето на НОВА - журналистът Николай Дойнов направи в ефира на Нова телевизия ексклузивно интервю със бизнесмена и собственик на медията - Кирил Домусчиев. Преди дни излезе информация, която за съжаление се потвърди, че Домусчиев е повален от коронавируса. Бизнесменът бе настанен в СОФИЯМЕД за лечение. По време на разговора по телефона с медийния собственик - нито той, нито журналиста, назоваха свободно името на болницата, чийто медицински екипи се грижат за леченито на индустриалеца. Странна работа, но явно правилата, регулацията и маркетинговите забрани са над всичко и над всички. Дори, когато трябва да икзажеш благодарност. Разговорът завърши с констатациите на Домусчиев, а Дойнов дори не пожела на шефа си поне от куртоазия "БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ!" Дойнов че смръщил вежи, изражението на лицето му бе студено и леко ядосано, а езикът на тялото бе достатъчно ясен - заключени скръстени ръце на водещия.


NOVA: Какво сподели Кирил Домусчиев от първо лице за болестта?

„Върнах се преди 10 дни от Франция. Още там бях малко неразположен. Наложих си една седмица карантина. Лекувах се с обичайните за един грип лекарствени средства. И жена ми вдигна температура. В края на седмицата си пуснахме тест за коронавирус. Оказа се отрицателен и при нея и при мен. Състоянието ми обаче се влошаваше. Отидохме в най-близката болница „Софиямед” и се оказа, че имаме двустранни бронхопневмонии, което наложи моменталното ни хоспитализиране”, заяви пред NOVA Кирил Домусчиев, който е болен от Ковид-19. „Децата за радост са добре. И те бяха вкъщи с нас, и те вдигнаха температури, но всички тестове показаха, че нямат коронавирус”.

„Чувствам се добре. Няма влошаване на състоянието, благодарение на един изключително добър медицински екип, който се грижи за мен”, коментира Домусчиев състоянието си в момента.

„Благодаря на медиците, които наистина показват невероятен професионализъм, много голяма грижа и не се страхуват да лекуват един болен от коронавирус, тъй като това е една паника, която смятам, че не е нормална и не е редна - доктор да се страхува да лекува болен от коронавирус. Ние не сме чумави”, категоричен бе Домусчиев.

Той посочи, че ще трябва да минат поне 2 седмици, преди да бъде изписан от болница.

„Смятам, че по-рано от две седмици няма как да ме изпишат, но след една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение, евентуално да се направи някакъв допълнителен скенер и да се види как е развитието на болестта и какъв е резултатът от третирането с продуктите, с които в момента разполагат”, каза Домусчиев.

По думите му, се лекува с хлорохинов фосфат. За съжаление в България това лекарство отдавна не се произвежда и не се внася. То е създадено срещу вируса на маларията преди повече от 60 години. В Германия, Франция и Индия обаче има големи производители на този продукт.

Домусчиев призова правителството да се договори с тях за внос на необходимите количества в България.

„Аз лично съм предприел една инициатива с моите контакти, с някои от големите фармацевтични компании и се опитвам да ги убедя да ми продадат определено количество хлорохинов фосфат, който искам да даря на Националния щаб. Да се надявам, че усилията ми ще се увенчаят следващите дни с успех, за да могат да се третират всички хора, които имат нужда от този продукт”, заяви Домусчиев.

„Препоръчвам на всички хора да не се паникьосват, това не е чума, но е наистина много сериозна и неприятна болест и за това е важно всички да спазват наложените карантини и забрани”, подчерта Домусчиев. „Адмирации към правителството, прокуратурата и към кризисния щаб за навременните мерки”.

„Гледайки как се мултиплицира при нас заразата, аз смятам, че ние се справяме сравнително добре спрямо много други държави по света”.

„Искам да благодаря и на всички хора, които осъзнават сериозността на ситуацията и спазват указанията. Искам да благодаря на всички, които в тази тежка ситуация не спират да изпълняват служебните си задължения и опазват икономиката ни жива”, каза Домусчиев

„Аз съм убеден, че България и българите ще се справят в това бедствие”, заяви Домусчиев.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2552144
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930