Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2020 17:33 - ТРИМА СА ОБВИНЕНИ ЗА ПОБОЯ МАД ЖУРНАЛИСТА СЛАВИ АНГЕЛОВ
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
2



Специализираната прокуратура привлече три лица – Г.А., Н.А. и Б.М, като обвиняеми във връзка с нанесения побой на 17.03.2020 г. на журналиста Слави Ангелов. Тримата са обвинени за участие в престъпно сдружение, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотични вещества.

При извършени обиски, претърсвания и изземвания от обитаваните от обвиняемите жилища и управляваните от тях автомобили, са намерени и иззети множество вещи и предмети, имащи отношение към настоящото наказателно производство – телефони, сим карти, флашки, компютри, дрехи, обувки, чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, големи парични суми, знаме със свастика, книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“, както и наркотични вещества – кокаин.

При извършен оглед на автомобил са иззети множество натривки и биологичен материал, за които са назначени ДНК експертизи.

На 25.04.2020 г. по отношение на тримата обвиняеми предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Въпреки извънредното положение колегите от МВР, съвместно с наблюдаващите прокурори, работиха активно и в изключително разумен срок събраха доказателства, които се надяваме да бъдат оценени правилно от Специализирания наказателен съд и да им бъдат наложени мерки „задържане под стража“, заяви на брифинг в Съдебната палата главният прокурор Иван Гешев.

„Колегите работиха денонощно, за което им благодаря много. По време на извънредното положение МВР има неспецифични дейности, но продължава да работи по разследването. Този случай е атака срещу българската държава. Основната версия е, че нападението е свързано с работата на журналиста Слави Ангелов, и е резултат на действия на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната и се укриват“, посочи главният прокурор.

Иван Гешев подчерта още, че макар разкриването на поръчителите при подобен тип престъпления да е сложно, действията по разследването и в тази насока продължават.

ЗАДЪРЖАНИ ЗА 24 ЧАСА СА 8 ЛИЦА ПО ЗАКОНА ЗА МВР

"След този изключително неприятен случай, общественият отзвук беше много голям. Още тогава споделих, че познавам възможностите на екипа ни и съм убеден, че ще се справим", заяви главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов. Той допълни, че при извършените вчера действия са били задържани 8 лица за 24 часа по Закона за МВР, като част от тях са пуснати, а с други работата продължава. Тримата задържани са криминално проявени, неосъждани. Изготвени са ДНК експертизи.

Главният секретар на МВР благодари на полицаите – „тези момичета и момчета, които не спират да работят и под огромен денонощен натиск направиха всичко възможно, за да се стигне да тази реализация" и уточни, че разследването продължава за установяването на поръчителите. Той настоя да не се хвърля клеймо върху която и да е футболна агитка, тъй като не всички фенове за престъпници, но може престъпници да бъдат и фенове. "Важно е да се види, че всеки, който нарушава закона, рано или късно ще бъде изправен пред него. Това е предупреждение към всички, които смятат, че могат да демонстрират своеволие и да се изправят срещу държавата", бе категоричната позиция на главен комисар Ивайло Иванов.
Сподели 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2547852
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930