Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2021 15:55 - ДОТАМ ЛИ ГО ДОКАРАХМЕ? ДА Е НОВИНА, ЧЕ БНТ ПУСКА ЗРИТЕЛИТЕ В ЕФИР ПО ТЕЛЕФОНА!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 465 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.01.2021 16:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Иван Върбанов, София, 12-01-2021 г.


Дотам ли го докарахме? Да е новина, че Българската национална телевизия /БНТ/ пуска зрителите си да говорят в ефира?!

Ето я новината: "Още в първия си брой за 2021 г. „Питай БНТ” - единственото предаване, в което автори са зрителите, ще направи връзката си с тях още по-директна. Досега форматът позволяваше на хората да задават своите въпроси към експертите в студиото чрез фейсбук коментари, съобщения в платформата месинджър, на електронната поща или чрез лайв стрийма в социалните мрежи. Новото, с което предаването ударно влиза в телевизионния ефир през 2021 година, е открита пряка телефонна линия, която ще дава възможност на зрителите директно да се включват в ефир и да задават въпроси по поставените теми, които ги вълнуват. По този начин „Питай БНТ” става единственото предаване в ефира на обществената телевизия, в което буквално ще се чува гласа на публиката. На фейсбук страницата на предаването https://www.facebook.com/pitaiBNT през седмицата ще бъдат анонсирани темите, гостите и телефонният номер, на който зрителите ще могат да отправят своите въпроси и коментари. Телефонният номер ще бъде активен само по време на предаването. Номерът на „Питай БНТ“ е 02 814 21 11."

Моят коментар:
Новината е похвална! Но, гласът на зрителите трябва да звучи свободно и плуралистично във ВСИЧКИ предавания на БНТ! Не само в това на Мира Добрева. Нали затова тя - БНТ, е ОБЩЕСТВЕНА МЕДИЯ! За да представя всички групи, слоеве и общности от българското общество. За да има предавания в целия спектър на функциите, разписани в мисията на БНТ - да информира, да забавлява и да образова.
Същото, апропо, важи и за Българското национално радио /БНР/. Там пък слушателите ги чуваме "свободно" в ефира чрез преките телефонни линии или в предаването "По първи петли" - утринното шоу на "Хоризонт", където хората имат предимно правото да се поздравяват, или звучат в определен отрязък от отделни предавания. Но, като цяло, ГЛАСЪТ на публиката би трябвало да се чува винаги и обилно по темите на всяко предаване, по актуалните новини от деня, по коментираните казуси и в специализираните предавания.
Задължително е да има модул за ГЛАСА НА СЛУШАТЕЛИТЕ И ЗРИТЕЛИТЕ!
А не "обратната връзка" да се цеди и да се провежда основно през имейли или Фейсбук - страниците.
Едно време "обратната" връзка, (винаги съм се чудил защо я наричат обратна - тя е връзката със слушателите), ставаше чрез писма. Те пристигаха в редакциите и т.нар. специални служители /редактори и цензури/ проверяваха писмата и селектираха кое може, и кое НЕ може да бъде огласено в ефира на държавните, единствени тогава, медии - Радиото и Телевизията.
Но, днес?!
От какво се страхуват журналистите и редакторите? Че ще прозвучи друга теза, която те не са проумeли или за която не са готови? Ами нека! Нека да има повече и най-различни мнения в публичното пространство по всички теми. Само така се ражда Истината - в златното сечение от мнения и коментари.
А, да - ако звучат повече гласовете на хората, то няма да може да ни се натрапват манипулатори, социолози, анализатори, експерти и тем подобни "кукли на конци", които имат задачата да внушат и да набиват в главите на хората определени тези и мантри (за които в не малко от случаите получават и добри суми).
Не бива БНР и БНТ да се превръщат в рупори за манипулация.
Иначе ще пребиваване много повече в насочвана среда с едностранчивост и цензура.
Така де, ще модерират в избрани от тях границите уж СВОБОДНОТО СЛОВО.
Не бива, колеги! Не бива! Отворете ефира да бъде свободен!
Нали те, данъкоплатците плащат, за да ги има БНТ и БНР.
Те не са на държавата или на правителството, те са на обществото, на гражданите, на всички нас!
А те, гражданите, не са стадо или овчици, които блеят.
Много от нас мислят и имат позиция.
Оставете я да прозвучи!

БРАВО НА МИРА!
ВИНАГИ ВОДИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО, ЕМОЦИОНАЛНО, С ХАРИЗМА, ЗАВЛАДЯВАЩО.
МИНАВА ПРЕЗ ЕКРАНА И ДОКОСВА ЗРИТЕЛЯ.
СЪС СИГУРНОСТ ОСТАВА ЕДНО ОТ ЗНАКОВИТЕ ЛИЦА НА БНТ, КОЕТО НЕ Й ИЗНЕВЕРИ!
И НА ДОБЪР ЧАС!





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2551244
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930