Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2021 12:53 - РАЗКРИХА ПЕТИМА ДУШИ, ИЗРАБОТВАЛИ ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ - СРЕД ТЯХ И СЛУЖИТЕЛ НА ОТДЕЛ "МИГРАЦИЯ" В ПЛОВДИВ
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Петима са членовете на престъпна група, която е изработвала фалшиви документи. Те са задържание на територията на град Пловдив. Сред тях е и служител на отдел „Миграция“ в Пловдив. Операцията е проведена от служители на ОДМВР-Пловдив и дирекция „Вътрешна сигурност“, под ръководството на Окръжната прокуратура.

Преди месеци в "Икономическа полиция" в ОДМВР - Пловдив постъпва оперативна информация за лица, които изготвят и пласират неистински официални документи. След проведеното продължително разследване е образувано досъдебно производство, преобразувано  в следствено дело, след като сред участниците бил установен и служител от отдел „Миграция“ в ОДМВР-Пловдив.

Между 15 и 18 януари 2021г. в градовете Пловдив, Ихтиман, Карлово и Самоков служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, отдел "Икономическа полиция" на ОДМВР- Пловдив и Окръжен следствен отдел проведоха специализираната операция.

Извършени са претърсвания и изземвания в жилища, леки автомобили и служебни помещения, при които са намерени множество неистински официални документи – карти за продължително пребиваване на чужди граждани в Република България, с изключително високо качество на изработка. Иззети са и вещи, необходими за изготвяне на откритите неистински документи - снимки на различни лица, копия от документи за самоличност на албански граждани, заготовки и преса за изработката им. На два от адресите са намерени и огнестрелни оръжия – два пистолета и боеприпаси.

Изготвяните документи са били предназначени за албански, турски и тунизийски граждани с цел свободното им придвижване в границите на Европейския съюз. Според събраните данни, обвиняемите влизали в контакт с граждани на Турция, Албания и Тунис, които желаели да се снабдят не по установения ред с документи за постоянно пребиваване в страната ни, за „услугата“ те плащали различни суми, достигащи над 10 000 евро.

Изяснена е и ролята на полицейския служител - той давал на съучастниците в престъпната група данни от информационните архиви на МВР- серийни номера на лични документи.

Установени са двама чужди граждани, които са направили опит да напуснат пределите на България в посока държави от ЕС, с предоставените и изготвени от обвиняемите неистински документи. Чужденците са задържани на съответните гранични пунктове у нас. Обвиняемите са се занимавали и с изготвяне на фалшиви дипломи за завършена степен на образование, които ги продавали по 2 000 лева.

Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петимата обвиняеми.

За подробностите по случая информираха: ст.комисар Йордан Рогачев, директор на ОДМВР – Пловдив, Стефан Банков, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Светослава Пенчева и Стоян Павлов, наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Пловдив. 



image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2548458
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930