Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2021 02:40 - Побъркаха народа с тоя Ковид 19, а избори идат!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1106 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.03.2021 09:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Иван Върбанов 10-03-2020 г.

Абе, побъркаха народа с тоя Ковид 19!
А избори идат!
То беше - отворете, после - затворете, после - пак отворете. После - ще мислим! След това: ама то в цяла Европа е затворено, ама след като тези или онези настояват, нали сме в кампания, айде ще им уйдисаме. После пак - олеле!

Тенденцията с нарастването на случаите с Ковид 19 се запазвала!
Виновен  днес е  британският вариант, който разболявал все по-младите хора. Само, преди самите избори да не плъзне нЕкой съвсем нов, че да трябва да ги отлагаме ...?!

И до там го докара нарастващото стресово положение, че по личното разпореждане на Шефа, та докторът - министър взел, че си прекъснал отпуската.
А я ползва, защото е незаменим и е кандидат-депутат. Та затова е абдикирал от управлението на здравната криза/пандемия, щото ще се бори за място в Парламента. Така де, избори идат!

Само не разбирам: тоя Ковид 19 ще го овладяваме ли или ще се предаваме?!

Че виж как пречи на нещата. Еми да, министърът вместо да е на тръстиката и да се среща с електората, за да печели гласове, сега трябва да се връща в кабинета си да и да управлява. После ще го питат: Защо ти е толкоз рейтингът, бре?

Не щеш ли, днес дойде и признанието по време на заседанието при премиера, чрез което ни уверяват, че 24 часа в денонощието НАБЛЮДАВАТ ситуацията.
И че пандемията върви на ПЪЛНИ ОБОРОТИ.

Ама тогава ние тук какви ги вършим? - се пита в задачата.
Защо отваряме ресторанти, допуснахме децата в училищата, пускаме кината, фитнесите и т.н. То има достатъчно примери, че заведения и хотели си отвориха нелегално и си работят, ама все пак, освен че наблюдаваме - управляваме ли или всичко си е временно, конунктюрно, сякаш на самотек. И когато трябва да се харесаме на когото трябва - бум и отваряме?!

Обещанието, че няма да има колебание да се наложат по-строги мерки, колкото и да страдат финансите и икономиката, е наистина впечатляващо!
Първо, в контекста на предстоящите избори и тяхното провеждане!
Второ, заради очакването, че нещо предстои!
Трето, че свидетелстват за едно колебание досега.

Докторите - хем мълчат, хем козируват.
Така отговорността се размива в политическа. "Ние казахме, ама те, лошите политици ... Това е политическо решение!", чували сте тези изречения, нали?

Чудя се кой ли утре ще е бушонът?


Бе констатирано, че българите са уморени от мерките.
И си искали социалния контакт. Не българите, господин Премиер, целият свят е уморен и уплашен от рестрикциите заради тази болест. Заради тази бактериологична война.

Не знам кой е най-добрият модел за справяне и има ли угодия на всички, но към ресторантите, училищата, фитнесите, детските градини, екскурзиите и всичко, което е отворено вече и рисково, трябва да се подходи много прецизно и безкомпромисно.


"Наблюдава се тенденция за нарастване на случаите на заболели, на починалите, на пациентите, които постъпват в лечебните заведения", констатира министър Костадин Ангелов на глас. 


Въпросът е - ЗАЩО?
В следствие на КАКВО? Как така има нов бум?

Как това ще се проектира върху изборите?

Застрашено ли е здравето на българина?
Добре де, ако има заплаха и се отчита защо разхлабихме мерките и допуснахме нов скок?
Какво тестваме така с: идими - дойдими, тука има - тука нема.

"Без значение кое е разрешено и кое е забранено, хората сами трябва да пазят себе си и семействата си!", каза Премиерът.


А, сега де!


В същото време освен недостиг на ваксини, отваряне и затваряне на зелени коридори и другите турболенции, в подлеза на Софийския университет в София се намира магазин на Аптеки Субра, в които, ако влезеш и поискаш да си купиш само 1 маска ще ти се изсмеят и ще ти предложат или от скъпите или най-малко да си вземеш минимум 5 броя.


"Страната е изцяло подготвена с наличието на предпазни средства, консумативи, медикаменти", заявява гръмко министър Ангелов при Борисов.


Нищо, че се прави търговия на гърба на здравето на българина. Нищо, че някои бели държави маските ги раздаваха безплатно в магазини, аптеки и т.н.
Тук - купувайте минимум по 5.

По казуса получихме и коментар от Министерството на здравеопазването, след като ги сезирахме.
От пресцентъра ни отговарят така: "Уважаеми г-н Върбанов, информираме ви, че по отношение на търговията в аптечната мрежа пределна цена се определя единствено за лекарствените продукти. Същото се извършва от Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти по реда на ЗЛПХМ. Защитните маски не са обект на тази регулация, поради което здравните власти не упражняват контрол нито върху ценообразуването, нито върху крайната цена за потребител, която търговците обявяват. Поздрави, Пресцентър"

* * *

Пандемията няма да изчезне от само себе си. Трябва да има мерки! Чакат се още и още дози от ваксините.
Сякаш се надбягваме с Ковид 19.
Болно време - идат избори!
Боже, пази България и българите!
Животът ни никога ли повече няма да е както преди?



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2520421
Постинги: 957
Коментари: 364
Гласове: 668
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031