Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2021 03:29 - Граждани протестират против поставянето и изграждане на мобилна станция в парковата част на "Стадиона" в Нови Пазар
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2021 03:32


 image

Иван Върбанов

АНТЕНА В ГРАДСКИЯ ПАРК?!

Гражданска протестна инициатива и подписка против поставянето и изграждане на мобилна станция в парковата част на "Стадиона" в Нови пазар    

На редакционната ни поща се получи сигнал от Ивайло Тодоров.  

Ето какво ни пише нашият читател:  

"Безпокоя Ви във връзка с поставянето на антена на А1 в градския парк на града, където се разхождат граждани и майки с деца. Там се намира и стадиона, на който провеждат спортни занимания хора от различна възраст. Антената е изградена по средата на парка, а в БЛИЗОСТ (на по-малко от 30 м.) има къщи. Улицата е "Първи май". Организираме подписка против съществуването на тази антена на А1, защото поставянето и е в противовес с всички правни и граждански норми за нормално човешко съществуване и оцеляване."  

Ивайло се надява да срещне подкрепа сред населението.  

В социалните мрежи Ивайло Тодоров призовава: "Ако проблемът Ви касае пряко, виждате нещо нередно в разкопаването на парк, в средата на който е поставена мобилна станция, или чисто човешки имате желание да помогнете в казуса, то можете."   

По информация на Тодоров са събрани  повече от 300 подписа, като инициативата продължава. Подписи се събират на няколко места в Нови пазар - предимно в кафе "Елит" (до съда)."  

* * *  

В социалните мрежи инициативата е публикувана в ГРУПАТА НА НОВИ ПАЗАР - https://www.facebook.com/groups/596327517133900/.  

Публикация има и на личната страница на Ивайло Тодоров - https://www.facebook.com/ivailot3  

Текстът на апела, към който ще бъдат приложени подписите на съгражданите на г-н Тодоров, е адресиран на вниманието на кмета на града - г-н Георги Георгиев.    Гражданската инициатива чрез подписка носи името "Протест против поставянето и изграждането на антена на мобилен оператор в парковата част на "Стадиона" в гр. Нови пазар".  

Посочено е, че Ивайло Тодоров е определен за представляващ пред различните институции лице за контакт от недоволните граждани. Уточнява се, че внесената подписка е първо действие в рамките на протеста срещу действията на кмета Георгиев, които са довели до разрешаването на изграждането и монтирането на това съоръжение (антена на мобилен оператор - бел. ред.), без преди това да се вземе под внимание мнението на съгражданите и избирателите в града.  

От гражданската инициатива настояват за отговор във възможно най-кратки срокове, както и за предприемане на действия по спирането на монтажа на въпросната антена до решаването на проблема.  

Според недоволните, чрез изграждането на антената се нарушава състоянието на околната среда и се нанасят вредни последици за здравето на хората в гр. Нови пазар и живущите в района.  

Протестиращите жители изтъкват, че "Стадиона" е единственото място за възможно спортуване на хора от всички възрастови групи.   

Задават въпрос към кмета на града: Дали точно това място е най-подходящото за монтиране на това съоръжение?  

* * *  

Отправихме запитване чрез електронната поща на вниманието на кмета на Нови пазар - Георги Георгиев. Редакцията ни има готовност да публикува  позицията или коментара на градоначалника и местната управа по казуса, ако такива ни бъдат изпратена или предоставени.   

До времето на приключване на публикацията ни - 18 март 2021 г., отговор все още не е постъпил.  

Ще информираме за развитието на случая.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2555479
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930