Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2021 10:25 - ИЗВЪНРЕДНО: Слави издига световен шампион по шах за премиер, който „веднага ще върне мандата” Слави няма кабинет! Спонсорите на Дългия избират премиер и минис
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 956 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 26.04.2021 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ ИЗВЪНРЕДНО: Слави издига световен шампион по шах за премиер, който „веднага ще върне мандата”

imageОт Admin на 26.04.2021  

Слави Трифонов издигна шампиона по шах Антоанета Стефанова за министър-председател от „Има такъв народ”. Новината стана ясна преди минути от пост на Дългия във фейсбук.

Номинираната на премиер, обаче, веднага трябва да върне мандата за съставяне на правителство, а така вървим към служебен кабинет на президента Румен Радев.

Ето целия пост на Слави Трифонов:

За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.

Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне.

Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор.


image

ДНЕСМНЕНИЯ Слави няма кабинет! Спонсорите на Дългия избират премиер и министри

imageОт Admin на 26.04.2021  

Слави все още няма състав на свое правителство и чака инструкции кои да са членовете и кой да е премиерът от спонсорите си!

Същевременно депутати от различни парламентарни групи коментираха, че бавенето за съставяне на кабинет е на път да вкара страната в политическа и парламентарна криза, каквато държавата ни не е изпитвала дори през 90-те години.

Сашо Диков със страшно разкритие: „Слави Трифонов е приклещен, каквото му кажат, това ще направи!“

Освен това, само в рамките на няколко месеца президентът Румен Радев може да избере втора дата за парламентарни избори, но този път предсрочни, предупредиха още народни представители, близки до кухнята на “Има такъв народ”, пише „Труд“.

Ако ИТН не посочат премиер и реализират неуспешен мандат, тогава процедурата се ускорява от Конституцията и отново влизаме в седемдневневния срок, когато Радев трябва да покани някоя от останалите политически сили в парламента да опита да направи кабинет: “Президентът в срока по предходната алинея възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател (чл. 99, ал.3)”.

Светът оплю Слави Трифонов – шоумен-популист, копие на Бойко! Това ли е новият корупционер на България? (РЕАКЦИИТЕ)

И тъй като шансовете за правителство намаляват заради разпределението на гласовете за подкрепа в парламента, то ако няма съгласие, президентът трябва да назначи служебно правителство, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори.

Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание, а тя, според чл. 63. от основния закон е “най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното”.

Колкото по-дълго се играе на котка и мишка с връчването на мандата и очаквания провал този парламент да излъчи правителство, толкова предсрочните парламентарни избори влизат в сезона на летните отпуски.

Политолог директно: Слави Трифонов не може да управлява (каква е схемата?)

В най-добрия случай, ако Народното събрание се разпусне след великденските празници и експресното приемане на поправките в Изборния кодекс (в седмицата до 14 май), изборите ще са около 11 юли.

“Предизборната кампания ще бъде още по-голяма бутафория от тази за 4 април. Хората бяха притеснени от заразата и не излизаха никъде, а сега няма да можем да намерим и 2 души за партийно мероприятие”, признаха си лаконично от ръководствата на парламентарните партии.




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. panazea - Що се подиграват с нас ?
26.04.2021 10:31
Шоу да има !
цитирай
2. dobrodan - Ние се подиграхме със себе си,
26.04.2021 11:26
никой не ни е виновен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39756988
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031