Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2021 23:03 - "ИМА ТАКЪВ НАРОД" С ПЪРВА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, ОБЕЩАВАТ ДА ПОКАЖАТ НОВ СЪСТАВ НА КАБИНЕТА, КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2021 23:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Иван Върбанов
София, 16 юли 2021 г.


Кабинетът ще Ви го представим съвсем скоро, когато му дойде времето. Това казаха Тошко Йорданов и Филип Станев пред журналисти на нарочна пресконференция, която бе и първата за политическата формация, която спечели изборите.

Стана ясно, че партията сама ще обсъди и предложи състава на ново правителство. Няма да се консултира предварително с политически субекти, доколкото няма коалиция между ИТН и други партии. За политиките разговори ще бъдат водени в Народното събрание. Отговорност на останалите партии е дали ще приемат нашето предложение за правителство.

От "ИМА ТАКЪВ НАРОД" /ИТН/ обясниха, че в парламента предстоят разговори по новия състав на кабинет. Ако не бъде подкрепен, щяло да има нови избори. "Мястото за обсъждане е в парламента", бе категоричен Йорданов.

"Не мисля, че Демократична България и Изправи се! Мутри вън! са безотговорни.Ако искахме предсрочни избори, щяхме да хвърлим кърпата", разясни Йорданов.

"Отговорност на спечелилата партия е да представи свой кабинет. Няма да влизаме в разговори за постове! Искаме да носим отговорност.", контрира Станев.

Представянето на следващия вариант на кабинет ще бъде скоро, когато от ИТН са готови. Имало е неформална среща с Мая Манолова, за организиране на консултации в парламента по теми и политики. "Учудвам се, че за "Демократична България" сме по-голям враг, отколкото ГЕРБ", отбеляза Тошко Йорданов.

"Ние смятам, че Главният прокурор трябва да се избира пряко от народа. Ако някой Ви каже, че влизайки в парламента ще смени Гешев - , то той ви лъже", коментира Йорданов. Обясни, че е наложително да бъде премахната желязната хватка на Гешев над Прокуратурата, коята да бъде извадена от състава на Съдебната власт и да бъде променена. "Гешев не се ползва с доверието на никого, освен на ГЕРБ и ДПС", допълни Йорданов.

"Ако не съставим кабинет, ще се завърти парламентарната рулетка. Ние сме казали, че няма да работим с ГЕРБ, ДПС, БСП", заяви Филип Станев.

"Ако не получим подкрепа от протестните партии, то те имат свобода да се договорят с Карадайъ, Нинова и Бойко Борисов. В сряда се събираме в Народното събрание. Ще знаем дали от Демократична България и Изправи се! Мутри вън! ще дадат своята подкрепа. Не желаем гласовете на ГЕРБ и на ДПС. Ще ни трябват и други гласове, защото математиката пак няма да излезе, плюс подкрепата на партиите на протеста"- коментира Тошко Йорданов - "Искам Христо Иванов да докаже, че първият ни вариант на кабинет е на ДПС!".

"Нямаме необходимия брой депутати, за да налагаме решения. Проблемът дойде от това, че те лансираха тезата, че това е кабинет на ДПС. Това трябва да бъде изчистено."

"Господин Трифонов е на работа в момента в телевизията 7/8" - разясни Тошко Йорданов в отговор на въпрос къде е Слави? - "Конституцията не задължава лидерът на спечелилата партия да стане министър-председател."

Филип Станев пък репликира: "Крайно време е у нас да се сложи край на лидерството. Не се намираме в Латинска Америка. Не е задължително лидерът на партията да оглави МС или да бъде шеф на парламента."

Николай Василев благодари за голямото доверие и за номинацията към "Има такъв народ" и Слави Трифонов. Благодари на българските медии за добрата работа през последните 20 години.

КАКВО КАЗА ОЩЕ ВАСИЛЕВ?

"АКО БЯХМЕ ПОЛУЧИЛИ ПОДКРЕПА, ТОВА ЩЕШЕ ДА Е НАЙ-РЕФОРМАТОРСКИЯ И МОДЕРЕН КАБИНЕТ В ЦЕЛИЯ ПРЕХОД. И КАБИНЕТ, КОЙТО ЩЕШЕ ДА РАБОТИ С НАЙ-ГОЛЯМА СКОРОСТ, НЕПОКАЗВАНА ДОСЕГА!"

"ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СЪМ СЛЕДВАЛ ТАКТИКАТА НА ИТН И ДОСЕГА СЪМ НЯМАЛ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГОВОРЯ С ВАС, НО ДНЕС РЕШИХ ДА НЕ СЕ КРИЯ И ДА ОТГОВОРЯ НА ВСИЧКИ ПОСТАВЕНИ ОТ ВАС ВЪПРОСИ".

"НЕ СЕ РАЗГРАНИЧАВАМ ОТ НДСВ, А СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНИЦИТЕ, КОИТО ВКАРАХА БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС".

"Бил съм част от тройната коалиция, а защото нямаше каква друга коалиция да гарантира България в ЕС. Аз съм единствения човек в България, който уволни Делян Пеевски. Опитах се да приватизирам Булгартабак със западни инвеститори и това ми донесе загуба на министерски пост. По тази тема моята съвест е чиста."

"Не съм зависим нито от ДПС, нито от някакво задкулисие."

"Щях да предложа бюджет за 2022 година без дефицит. Плъзгаме се по спирала от дългове и дефицити. Трябва да ме познавате като най-големият финансов ястреб на републиката."

"Най-добрата социална политика е политиката на икономически растеж."

"КАНДИДАТИТЕ ЗА МИНИСТРИ БЯХА СЪВМЕСТНО ИЗБРАНИ И ИЗЛЪЧЕНИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ИТН, СЛАВИ ТРИФОНОВ И ОТ МЕН."

"Никакви чужди посолства нямат отношение към кандидатите за министри."

----

Извън добрия тон и неуместни реплики считам, че бяха следните два примера от публичната комуникация, в рамите на диалога с медии и журналисти.

Филип Станев от ИТН си позволи следните думи към Ива Николова от ПИК:
         "Много сте артистична и красива. Където се е намесила природата, и медицината е безпомощна."
          "Извънземните стоят зад това правителство. Поздрави на Недялко Недялков!"

---







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2552056
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930