Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2021 19:12 - БЕЗВОДИЕ В СЕЛО КРЪСТЕВИЧ, ХИСАРСКО. ХОРАТА СЕ ВДИГАТ НА ПРОТЕСТ ОТ ОТЧАЯНИЕ И СЛЕД БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ИНСТИТУЦИИТЕ!
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.07.2021 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Иван Върбанов – София, 24 юли /

Получих писмо от моята читателка Добринка Пиронкова. В него тя алармира за безводие и нетърпимостта на хората от село Кръстевич, Хисарско. Заради жаждата и липсата на вода те заявяват, че ще излязат на протест.

Ето какво ми пише г-жа Пиронкова:

Привет! Пиша ви с огромната молба да отразите проблема ни и с надежда, че това би раздвижило институциите да разрешат ситуацията с безводието, която ни мъчи от десетилетия.

От години проблемът с водата в нашето населено място е тема номер едно през лятото. Режимът е следният – има вода по час-два на ден, а понякога няма и по няколко дни. Село Кръстевич се намира в община Хисар, област Пловдив. Да ние сме в район изключително богат на минерални и извори, а нямаме вода за пиене, буквално водата от чешмите ни, когато я има, не е годна.

Обръщали сме се многократно с молби към институциите, но никой не прави нищо, само празни обещания. Има изградена малка част от система, която да реши проблема, но проектът е до никъде. (в прикачения документ е описано)

Единственото, което ни остава, е протест и затваряне на главния път, който минава през селото.

Молим ви да отразите проблема ни, за да получи гласност и поне с това да имаме шанс да успеем да го решим, защото повярвайте ми, да си лишен от едно от двете неща от първа необходимост през 21 век е ужасно.

И още: според въведения воден режим, то в населеното място трябва да има вода за час-два на ден, но понякога няма с дни, обяснява г-жа Пиронкова. В селото има около 250 домакинства, по голямата част от населението са възрастни и самотни хора. А положението и животът им лятото става нетърпим. Освен че я няма, водата от чешмите в село Кръстевич не става за пиене, а в добавка не е и никак евтина 1,49 лв за 1 куб.м. Защо хората от малкото село плащат толковa при положение, че водата достига до чешмите им гравитационно отговор няма. Канализация също няма, но това е друга тема.

Положението е нетърпимо затова жителите са се обединили и са инициирали подписка адресирана до Областен управител на гр.Пловдив, ВиК гр.Пловдив, Общински кмет и Общински съвет гр.Хисаря с която се обръщаме за спешна среща и отговор за решаването на проблема ни.”, разказват жителите на Кръстевич. Хората с надежда очакват обратна връзка от институциите след поредния опит да се реши проблемът им. „При неглижиране на проблема ни ще се организира протест и ще затворим републиканския път, който минава през селото ни!”, казват отчаяните жители на село Кръстевич.

Приятели, присъединявам се към апела на хората.
Мисля, че с даване на гласност повече хора ще го прочетат и барем политици и управници - също, за да му трепне на някой някъде, ако има сърце и съвест, та да се задейства.
Даноинституциите реагират  по-бързо и адекватно за решаването на жизненоважния абсурден проблем - липсата на вода.
Иначе, отново всичко ще изглежда, че е било предизборна мъгла.
Ще има ли кой да подаде ръка на хората?
Следизборно ...?
Ще следя развитието на казуса и ще алармирам отново, ако проблемът остава нерешен.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2551866
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930